joi, 11 februarie 2016

Parfumarea brânzei de oaie

În anii 50-60 circula o vorbă răutăcioasă în USA: ”Poți scoate negrul din ghetou, dar nu vei scoate niciodată ghettoul din negru”. În anii sălbatici de după Revoluție, în România, cam prin 91-93, anumite asociații caritabile s-au lovit de niște probleme încercând să ajute o anumită parte a societății românești paupere. Cei ce încercau să ne ajute semenii au decretat atunci o stare care urma să facă ravagii peste doi-trei ani, timp de douăzeci de ani, în tot vestul Europei: ”Poți scoate țiganul din mahala, dar nu vai scoate niciodată mahalaua din țigan.”


Încercarea de a educa, culturaliza, emancipa, cizela sau civiliza o anumită categorie a societății noastre astăzi, când de milenii absolut toate încercările au eșuat, și la noi, dar și în Occident de peste 26 de ani, este ca și cum ai încerca să scoți gustul sau mirosul specific dintr-o bucată mare, veche și excelentă de telemea de oaie folosind în acest scop detergent de vase sau tix ori detartrant și o perie de sârmă pentru bujii sau o pilă industrială.
Cel mai grav este, dar bine că nu observă aproape nimeni, că unii încearcă cu obstinației să scoată mirosul de brânză de oi din telemeaua de vacă sau din ghiză. Și folosind în acest scop fonduri europene, milioane de euro, și fraudându-le pe toate, bineînțeles.

Aceeași futilitate este astăzi evidentă și referitor la noii invadatori care încearcă și vor să impună sharia, și-o vor face până la urmă. Jafuri și violurile la drumul mare au început deja, teroarea nu s-a instalat încă, reacția societății civilizate, occidentale, este nulă.
Sunt câțiva comentatori occidentali  în aceste zile, după jafurile și violurile de la Koln, care spun ceva similar despre musulmani și islamiști: ”Poți scoate islamistul din sharia, dar nu-i vei scoate niciodată sharia din cap islamistului.”

Brânza de oaie este savuroasă, plăcută la gust și având mirosul caracteristic, dar are și proprietăți nutritive excelente. Tocmai de aceea este bine s-o folosim acolo unde ea este cea mai utilă și potrivită. 
În nici un caz nu pe post de odorizant de cameră, nici antiperspirant, nici parfum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi şi tu ceva, nu sta aşa!
Curaj, găină, că te tai!
(...)
Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care sună tradusă cam aşa:
"Banii, mulți-puțini, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să--i) dai."
Mulțumesc.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.