vineri, 1 aprilie 2016

Scurte, la botul calului (martie 2016)

De pe Fb adunate şi înapoi la blog redate:

...

Oricât de mult ți-ai dori tu să se întâmple asta în ianuarie-februarie, din tot suflețelul tău și oricât ai fi de băiat/fată bun(ă) și oricâte rugăciuni vei spune și oricâte mătănii vei băga, florile tot în aprilie-mai vor înflori.
Nici mai devreme, nici mai târziu.

...


- Te iubesc!
- Da' cu ce-am greşit?!?

....

Cum să mă întorc la tine când eu nu mă pot întoarce nici la mine?
:-)


...

Evident că de aia postez poze cu superbu-mi chip pe fb: ca să atrag laicuri.
Ce ai vrea să atrag cu barba mea, bani?
Sau...altceva?!? ;-)
Gizăs...

...

Numărul nemângâiaților este imens şi creşte zi de zi.

Da! Cei neîmbrățişați sunt şi mai mulți.
O spune unul care îmbrățişează copaci prin parcuri.
:-)

...

Rău nu este că ne abrutizăm accentuat de la an la an. Sunt companii care trăiesc speculând asta.
Ciudat nu este că ne facem rău singuri. Şi medicamentele trebuie să se vândă şi branşe largi să aibă o meserie şi un cozonac de mâncat de pe urma autosabotării noastre.
Dăunător nu-i că nu mai poți distinge albul de negru şi că nu mai ai răbdare şi nici timp să judeci limpede. Goana calului a devenit plimbare de melc pentru majoritate.

Fiecare ştie ce i se potriveşte mai bine, iar soarta ta eşti tu.

Dureros este când îți vezi semenul căzut şi ştii că n-ai cum să-l ajuți.
Nu pentru că nu ar accepta paharul de apă ci pentru că spectatorii vor râde şi de degringolada celui în dificultate şi de refuzul acestuia în a fi ridicat, dar vor persifla, suspiciona şi ironiza şi pe binefăcător.

Ce se întâmplă cu noi?
...

Și dacă 99% din ceea ce ni se întâmplă nu este în controlul nostru?
Și dacă realizăm și conștientizăm pe deplin că afirmația de mai sus este adevărată?
Și dacă am fi mai relaxați cu aceste lucruri și nu am lua chiar așa de tare la rost lucrurile care oricum nu pot fi schimbate sau oamenii ce în nici un caz nu pot fi altfel modelați?

...

Este fix la fel ca la violența domestică. O dată întâmplată se va repeta mereu și mereu dacă nu iei măsuri clare și definitive ca să eviți cât mai sigur situații similare. Asta este istoria, nu inventăm noi apa caldă. Și tot asemănător cu violența domestică este nivelul leziunii. Cei mai mulți se uită la suprafață, la numărul mic de morți, la repetabilitatea foarte rară, la eternul ”nu mai îndrăznește el să dea în mine altă dată...”. Nu acolo este problema, nu asta contează decisiv. O vânătaie, o echimoză sau o rană deschisă trec în timp, se vindecă, se uită. Pericolul major, șarpele veninos invizibil, este de fapt frica ce-și face culcuș în sufletul tău. Își face cuib definitiv cu omul, colectivitatea sau contextul respectiv. Chiar dacă tu zici că nu te temi, în interiorul tău ceva nociv s-a declanșat din momentul primirii primei palme. Vindecarea definitivă nu va mai veni niciodată. Nici măcar în momentul în care paharul se umple, tot timpul așa se întâmplă, și cel agresat ripostează cu asupra de măsură și comite un delict mult mai grav. Din păcate, ce mai trainică relație, nu cea mai fericită, se clădește dormind în pat cu dușmanul.


...


Am o nelămurire, de aseară: de ce se spune că se fute "în draci"? Nu s-ar putea spune că se fute "în îngeri"?

...


Pentru cei care recunosc: să nu uitați că la noapte se dau limbile cu o oră mai devreme. Cei care nu recunosc vor rămâne la urmă sau înapoi.
...

 Bine, dragă, mai cu "perdea": nu uitați să dați "chestiile alea de la ceas" cu o oră înainte. Eu cred că merg date şi în timpul şi după. După gust. :-)
...

Cea mai frumoasă nu are cum să fie performantă.
Cea mai performantă nu poate fi utilă.
Cea mai utilă n-are prea mult haz.
Cea mai haioasă nu prea are atractivitate.
Cea mai atractivă... o luăm de la capăt.

Cum adică la ce mă refer?!?

...

Cu cât agitația nerăbdătoare şi bucuria îți vor fi mai mari că mănânci din ce în ce mai multe prăjiturele delicioase mici, reci şi dulci, adică exact ce ți-ai dorit de mic, este visul oricărui băiețel, cu atât mai mult şi mai repede vei realiza că o farfurie de mâncărică sărată, caldă, la vremea foamei, şi savurată pe îndelete este, de fapt, ceea ce-ți trebuie şi te linişteşte.

...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi şi tu ceva, nu sta aşa!
Curaj, găină, că te tai!
(...)
Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care sună tradusă cam aşa:
"Banii, mulți-puțini, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să--i) dai."
Mulțumesc.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.