sâmbătă, 15 iulie 2017

Iubirea se trăiește, nu se discută. Dai, primești!❤!

Oare există vreo legătură directă între tinerele ce visează cai verzi pe pereți cu prinți moștenitori călare și lacrimile în valuri plus durerile constante ce le învăluie regulat pe cele mai multe dintre ele?
Sau ne putem mai degrabă întreba de ce cele pragmatice, realiste și cu picioarele pe pământ, dar cu inima sus, cu nimic mai feminine decât naivele visătoare cu capetele tapate în nori, și crăpate pe sol, sunt mult mai des zâmbitoare, mai mereu liniștite și mult mai fericite constant?


Eu cred că atunci când ești onestă și darnică cu tine, cu sufletul și trupul tău, sigur abundența se va întoarce la tine negreșit. De unde dai și Dumnezeu îți dă! Atunci când tu doar aștepți și ceri stând pe spate ca o prințesă ce te crezi, la pretenții nu ne întrece nimeni!, dar fix atunci, va apărea un ofertant aparent generos care să-ți dea exact ceea ce ceri, prețul fix ca răsplată a serviciilor, și să-și ia apoi înzecit înapoi ca să-și amortizeze ”investiția”.
Așa apar lacrimile amare ale deziluziei tinerelor, așa se nasc poveștile ireale cu ”toți bărbații e porci” și așa se învârte roata sentimentelor când mândria este mare și nejustificată și când nici mama nu te-a modelat acasă, iar strada cu ai ei străini este nevoită să te învețe minte arzându-te la exterior, în carne, ca să nu te mai temi la interior, de focul inimii.

(...)

Paharul de apă este bine să fie băut concomitent cu pastila amară și uscăcioasă. Dacă bei apa fie și la două secunde după ce pastila ți-a zgâriat gâtlejul și ți-a stârnit panica sau frica este târziu și poate avea urmări neplăcute.
Tot așa și cu darea și împachetarea veștilor rele, sau mai puțin bune, într-un context mai înghițibil sau mai puțin lezant.

(...)

N-am ştiut niciodată să răspund detaliat de ce-mi repugnă atât de puternic fostele curve ce se dau cuminți la bătrânețe şi dau lecții de morală nehotărâtelor împăienjenite.

Pe fetițele cumințele ce se dau dezinhibate şi uneori uşor curviştine ca să facă şi ele rost de-o pulă la nevoi şi nevoie le înțeleg, primesc şi tolerez cu dragă inimă şi zâmbet acceptator.

Fetițele "cuminți" care se dau inocente şi se lasă greu intenționat, ce dobitoace le-au învățat că mai poți prosti pe față un bărbat în ziua de azi?!?, nu m-au atras niciodată. Dar există un petic pentru fiecare sac, iar dacă la suprafață pare neînceput țipla e încă tentantă pentru începători şi "orbi". Virginele cu rozetele sparte şi gurițele cu "phi"-ul degrabă reglabil sunt încă la mare căutare. Rezervorul de cretini n-are secare.

Pot spune cu fermitate că mie mi-a plăcut şi am respectat întotdeauna curva autentică, acea femeie veselă, deschisă, asumată şi împăcată cu rolul ei de a dărui şi primi deschis fericire fără a ține cont de gura lumii, ci doar de suflețelul ei.

...
Iubirea se trăiește, nu se discută.
E ca un ordin: se execută impecabil, nu se comentează. Dacă tu ai timp și răbdare să comentezi, să analizezi, să diseci și să faci tetracapilarotomii, ascultă aici la nenea!, tu nu iubești. Doar crezi că ești îndrăgostită și cauți dovezi similare de la celălalt. Vrei să capeți ”încredere”. Până aștepți tu să ”capeți încredere” au fugit și puiul cu ața și o poveste frumoasă de dragoste.
Chestiunea superbă a îndrăgostirii e că nu știi când vine, te iau pe sus ca un tsunami și ești fericită, îți place. Dacă ”nu știi ce simți”, nu știi. Stai acasă, nu ești în pericol de amorezare.
Tetracapilarotomia sluțește, sufocă și stârpește femeia din femeie.

(...)

Berzei chioare Dumnezeu îi face cuib.
Pisicii blânde și degrabă torcătoare îi dă Doamne-Doamne deseori  un loc cald și liniștit unde să se adăpostească.
Caprei râioase, cea cu coada mereu sus, Dumnezeu îi prepară constant cremă proaspătă de hemoroizi.

Singuri e ok.

Fiecare se naște singur și este băgat în mormânt singur. Știi tu pe cineva care a fost îngropat cu toți prietenii sau cu iubitele lui în aceeași groapă și în același moment?
Evident că este minunat să avem o grămadă de prieteni. Dar cred că mai bine este să înveți să savurezi solitudinea. Abia după ce ai să te simți bine tu cu tine în solitudine, ai răbdare!, te vei simți bine și cu ceilalți și lumea te va plăcea așa cum vrei tu.
Singur, din când în când, controlat, asumat, e ok!

Repet:

E ok să fii solitar!

(extras din fostul ”21”, culese de pe nisip în 2016)
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi şi tu ceva, nu sta aşa!
Curaj, găină, că te tai!
(...)
Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care sună tradusă cam aşa:
"Banii, mulți-puțini, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să--i) dai."
Mulțumesc.