vineri, 1 iunie 2018

Blockchain-urile și cryptomonedele - prima postare.

Aceasta este prima mea postare despre blockchainuri și cryptomonede. Nu dau sfaturi nimănui, nu recomand nimic și nicăieri, doar aștern niște gânduri și planuri pe care le trec prin creier și uneori și prin suflet. Eu știu că piața aceasta este încă în faza de debut, cryptoworld este încă un bebeluș, și simt că are un potențial fabulos în anii următori. Tu fă-ți planurile tale și urmărește-ți instinctul tău!

Nu ascund faptul că sunt un fan al cryptomonedelor și că sunt încrezător în viitorul lor de peste câțiva ani. Nu toate vor avea succes, dar cele care vor rămâne în picioare peste anul acesta și vor trece cu brio peste mijlocul anului viitor, acelea vor fi valoroase și de viitor.

În acest moment piața de crypto este foarte jos, abia a terminat o baie de sânge în luna mai ce tocmai se termină azi, simt asta!, după ce din ianuarie 2018 este tot la vale și în depreciere cvasiconstantă, așa numitul ”bearish trend”. Cei mai mulți specialiști și traderi estimează că în câteva luni de zile piața de crypto își va reveni și va reîncepe să crească accentuat. Ce va fi cu adevărat, când și cum, ceea ce se va întâmpla în realitate, nimeni nu poate ști cu precizie, poate doar cu excepția marilor investitori, celebrele ”balene”=whales, entități care cumpără de ordinul milioanelor de dolari și care pot influența cu ușurință piața cu lichiditate scăzută, sau a insiderilor de pe fiecare crypto în parte.

Eu am auzit prima oară de crypto abia acum un an și ceva. Am avut atenția și banii în alte părți până atunci, dar de unde încasam decent și constant, însă fără explozii sau boom-uri. Crypto nu-ți poate oferi constanță, cel puțin nu deocamdată, poate după reglementarea ce va fi încercată prin iulie-august-septembrie, dar îți poate oferi randamente superioare oricăror altor investiții, dacă ai răbdare și stomacul tare pentru câțiva ani
De circa șase luni mă interesez de aceste tehnologii și de monedele aferente lor, citesc site-uri consacrate de profil, urmăresc postările pasionaților din domeniu, ale traderilor și ale fanilor investitori. 

Monedele mele favorite, în care am investit câțiva bănuți pe o platforma de tranzacționare mai mică, sunt:
1. XRP
2. XLM
3. NEO
4. DASH
5. EOS
6. ETH
7. ETC
8. BTC
9. BCH
10. LTC.

La un moment dat voi detalia câte puțin despre fiecare, dacă voi avea timp și va fi cazul.Există încă câteva zeci și sute de monede cu potențial sau perspective, plus câteva mii obscure și necunoscute publicului larg.

Dacă aceste nume nu-ți spun nimic, e ok. Nici mie nu-mi spuneau nimic acum un an. Dar de atunci citesc cu aviditate cât pot de mult din acest domeniu, sunt ferm convins că viitorul va fi mai mult decât roz pe această nișă.

Baftă și ție în tranzacții sau succes în investițiile tale!

Gelu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi şi tu ceva, nu sta aşa!
Curaj, găină, că te tai!
(...)
Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
"Banii, mulți-puțini, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai."
Mulțumesc.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.