joi, 14 iunie 2018

Crypto echilibru.

Piața crypto este o necunoscută pentru majoritatea marilor investitori. Bursa este o junglă și în ea se aplică același principiu: pentru ca unul să câștige, altul trebuie să piardă. Nu putem câștiga toți, asta ar trebui să fie clară, mai ales dacă ai împlinit optsprezece ani. În mod normal, cam de pe la patrusprezece ani ar fi trebuit să fie clară asta.

Pot să vă spun că cei care au investit în cryptomonede, în cele mai stabile și mai cunoscute, la începutul lui 2017 sau chiar sfârșitul lui 2016, aveau la începutul lui 2018 de câteva sute sau chiar de câteva mii de ori mai mulți bani în cont chiar fără să tranzacționeze absolut deloc. De acord, nu toate cryptomonedele au performat, unele au mers în jos, dar cele mai valoroase au crescut fabulos. Dacă unii au mai și tranzacționat cu cap și viziune, atunci profiturile au fost cu trei cifre sau chiar cu patru.
Unii spun că acele vârfuri de creștere din decembrie 2017 și ianuarie 2018 nu vor mai fi atinse prea curând. Nu știu, nimeni dintre civili nu cred că știe. Dar când te uiți la randamentele altor investiții din piețe mai că-ți vine să te mai gândești o dată și să dai o șansă.

Simpla achiziție și păstrare a monedelor, așa numitul HODL, a fost o decizie extraordinară și extreme de benefică din punct de vedere financiar. Astăzi piața s-a mai maturizat , curând urmează să fie reglementată și acceptată de mari burse și platforme de tranzacționare arhicunoscute din USA, Asia, Europa. Creșterile nu vor mai fi așa spectaculoase ca în perioada sălbatică din ultimii trei-patru ani, dar oricum va fi mult mai bine decât să-i ții la saltea sau, mai rău, la bancă unde ai dobânda zerovirgulăceva.

Este adevărat că piața este încă în scădere după ATH din decembrie2017-ianuarie2018, abia săptămâna tocmai trecută azi a mai scăzut cu 25-35% aproape la fiecare monedă mai mare, din top 100, dar asta reprezintă o oportunitate de cumpărare bună spre foarte bună. Prețurile de azi, poate și cele de mâine sau poimâine, dacă va mai continua o vreme consolidarea, este puțin probabil să le mai vezi peste șase luni sau un an. Eu înclin să cred că nu le vei mai vedea niciodată așa jos, mai ales dacă din toamnă intră, așa cum se preconizează și se tot anunță, marii investitori instituționali.

Repet: piața cryptomonedelor este extrem de volatilă, investește cu cap doar sumele pe care îți permiți să le pierzi sau pentru care ai răbdare suficientă!

(continuare a textului de aici și de aici)Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi şi tu ceva, nu sta aşa!
Curaj, găină, că te tai!
(...)
Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
"Banii, mulți-puțini, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai."
Mulțumesc.