Ziua 77/365, anul 1/2.
Să știi să cumperi, să achiziționezi, o mașină este o adevărată artă. Să cumperi o mașină potrivită la prețul potrivit e colosal. Samsarii pe vremuri făceau astfel de afaceri bune prin a cumpăra ieftin și a revinde mai scump, dar ți se părea că la rândul tău și tu cumpărai de la samsar mai ieftin. 99% din mașinile cumpărate erau ciurucuri sau gioarse.
Să știi să conduci o mașină, s-o pilotezi, este o altă artă, există cursuri de pilotaj, există școli de șoferi profesionșiti, și este puțin și o știință. Există date exact care se pot respecta sau verifica în manevrarea unei manevrarea unui automobil. Sub 0,1% dintre șoferi sunt și piloți corecți.
Să știi să întreții o mașină, să o menții în capabilitățile ei și în bună stare de funcționare, să te înțelegi foarte bine cu ea tehnic, să-i faci reviziile și reparațiile regulate necesare, este un lucru aparte și rar întâlnit în realitate. Și este oricum destul de greu de principiu.
Mașinile nu sunt achiziționate la prețul corect decât extrem-extrem de rar, nu folosite cum trebuie, nu sunt întreținute cum trebuie, nu sunt conduse cum trebuie, și de cele mai multe ori ajung la mecanici sau prin copaci ori în capete de pod din aceste cauze.
Acest text nu este, în niciun caz, sub nicio formă, despre mașini. Nici măcar despre piloți, nici despre mecanici. Nici măcar despre kilometri, nici despre prețuri corecte, nici despre capete de pod.
Și da, știu că nici asta nu vei înțelege.
E ok.
M-am obișnuit deja, sunt peste zece-doisprezece ani...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.