Motto: ”Du-te, fă!, rezolvă. Mișcă-te, întoarce-te, ia-o de la capăt!”
Din ce în ce mai multe voci calificate încep să vorbească deschis despre teoria conform căreia depresia care cuprins societatea umană în 2023 este periculoasă.
În fapt, ghearele depresie ce sufocă societatea umană sunt înfipte în bărbați de aproximativ douăzeci-treizeci de ani. Unii ar spune chiar patru-cinci decenii în urmă, imediat după invenția atât de mult râvnită a contracepției. Ce capcană!
Lucrurile sunt mai evidente și s-au accentuat în agresivitate în ultimii ani de când rețelele sociale au fost înființate și au luat avânt. Adică de atunci când cu greu faci distincție între artificial și real, între mască și concret.
Există o corelație între ele?
Sigur că există.
Vom discuta despre toate acestea într-unul din textele următoare, nu azi.
Acum scurt și la obiect despre depresie: depresia este un moment psihic mai greu al oricărui om. Este o stare psihică, este o emoție care are la bază niște senzații.
Care este rolul depresiei? Care sunt rolurile emoțiilor?
Toată lumea știe: este de a te mișca dintr-un loc într-altul, de a te pune în dinamică, de a te face să schimbi ceva. Sau, dacă te miști prea repede sau prea mult, să încetinești sau să te oprești pentru o perioadă clarificatoare.
Tot timpul când ai o emoție sau o senzație este pentru că starea respectivă actuală prezentă este nesatisfăcătoare.
Așadar, un prim bun pas în momentul în care depresia s-a instalat este să te miști, să pleci de acolo, să faci o mișcare, să te plimbi, să începi să faci ceva, orice. Sau să te oprești din a face ceea ce te deranjează, supără, nemulțumește.
Fă, du-te, rezolvă, schimbă, mișcă-te, fă sport, plimbă-te!
Hai să mergem! Avem treabă!
Post scriptum:
Du-te, fă!, rezolvă. Mișcă-te, întoarce-te, ia-o de la capăt!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.