joi, 12 noiembrie 2020

Femeile caută egalitatea cu bărbații. Și o găsesc...

Femeile consumă în ziua de astăzi mai multe medicamente antidepresive decât bărbații.
Femeile din ziua de astăzi consumă alcool aproape la fel de mult ca și bărbații.
Femeile din ziua de azi fumează aproape la fel de mult ca și bărbații.
Femeile din ziua de azi au probleme mari și din ce în ce mai mari cu somnul, cu odihna, cu recuperarea de zi și de noapte și cu tot ce înseamnă procesul de relaxare. 
Femeia din ziua de azi intră mult mai repede la menopauză. Sunt din ce în ce mai multe femei care  nu mai au ciclu la nici 40 de ani și sunt multe care intră la menopauză și imediat după mijlocul anilor 30. La 35, 36, 37 de ani. Din ce în ce mai multe. 

De ce se întâmplă toate aceste lucruri rele? 

și 

De ce femeile sunt mai agitate și mai nefericite și mai supraponderale și mai pline de bube și mai deprimate și mai distruse ca niciodată altă dată în istorie?
Habar n-am și nici nu mă interesează detaliile. Există specialiști și studii în acest sens care dau răspunsuri concrete și nici măcar femeile distruse din categoriile de mai sus nu sunt interesate de soluțiile prezentate.

Dar răspunsuri au chiar ele, femeile.

Primul răspuns pe care femeile l-ar putea da este că e normal să se întâmple asta. Că este din cauza bărbaților. Că dacă bărbații ar fi cum ar trebui să fie atunci și ele ar fi mai fericite și n-ar mai exista problemele de mai sus. Aici aș putea să le dau puțină dreptate, dar este doar un sfert din problemă rezolvată. 

Un al doilea răspuns pe care aceleași femei nefericite îl dau la situația lor precară și în continuă deteriorare este că egalitatea dintre bărbat și femeie nu se instaurează mai repede. Nu vreau astăzi să intru în polemică din punctul ăsta de vedere. Am tot scris că n-avem cum să fim egali niciodată, putem fi compelmentari și așa este natural și cel mai bine pentru fiecare. Polaritatea este sursa fericirii de care multe femei au uitat.

Ce pot să spun cu siguranță, cu o proporție de sută la sută certitudine, lăsând la o parte cele două răspusuri clasice de mai sus, este că femeia nu este făcută pentru a face carieră și pentru a munci de dimineața până seara în slujba unui angajator terț. 
Femeia nu este făcută să își congeleze ouăle și să își înceapă maternitatea, prima maternitate, sau să înceapă să facă copii după 30 de ani. Corpul femeii nu este făcut să țină, se ducă la termen, și să întrețină o sarcină de calitate și să nască un copil sănătos și viabil imediat ce vârstă se scrie cu 3 în față. 
Corpul femeii este potrivit și perfect pregătit pentru procreere, principala sursă de bucurie și de satisfacție și menirea femeii pe acest Pământ, cât mai aproape de douăzeci de ani. Puțin înainte și puțin după. Între 18 și 23-25 este ideal din punct de vedere medical, fizic și psihologic.

Naturalețea ancestrală a femeii autentice de a fi blândă, supusă, docilă, submisivă, dedicată în urmarea și susținerea unui bărbat puternic, autentic, este din ce în ce mai rară. De ce? 
Pentru că societatea penalizează naturalețea și autenticitatea feminină și asta face ca în cele mai multe cazuri ea va alege greșit partenerul de viață sau conviețuire, ducând-o constant în peste 50-60% din cazuri la despărțiri, divorțuri, scandaluri, bătăi, agresiuni. 

Flerul, nasul, acel al en-șpelea simț proverbial al femeilor de pe vremuri, o făcea să aleagă un bărbat bun pentru ea și pentru viitorul ei ascultând de natura lor și fiind fericite. Azi ele nu mai vor să-și asculte sufletul și chemarea ancestrală, vor doar să fie ca celelalte. Iar celelalte ascultă de mass-media. Iar mass-media e în slujba celui care plătește. Cel care plătește vrea salahori veseli în colivii aurite, nu femei fericite în cămine liniștite.

Un comentariu:

  1. Ciudat.. Eu am observat ca fix acele femei care au pe câte unu care se tine după partea lor dorsala se bat cu pumnu în piept ca vor egalitate.
    Ia întreabă una care intreaga viata le-a rezolvat pe toate de una singura.. Mai vrea egalitate?! Sau vrea să-i fie recunoscuta calitatea de femeie?! 😁

    RăspundețiȘtergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.