luni, 19 mai 2014

Tinerete vs Batranete

Unii amici spun că a fi bătrân nici nu e așa de rău până la urmă. Și că tinerețea are o grămadă de neajunsuri, mulți abia așteaptă să crească, "să se facă mari".

Așa sa fie? Oare?

Totul depinde din ce unghi, din ce perspectivă privești situația celor două etape ale vieții și ce vrei de la ele. Da, ce vrei de la viață la un moment dat. Asta contează. 

Dacă te gândești la forța fizică, energie, bună-dispoziție pentru orice și oricând și lipsa suferințelor de tot felul, junețea este, indiscutabil, ceva mai bună. Este un punct de vedere. 

Însă, dacă ai în vedere tactul și diplomația deprinse în ani de exercițiu, creșterea încrederii și a răbdării, a puterii de judecată și de pătrundere, grijile mai puține (așa ar trebui...) și libertatea de acțiune mai mare, senectutea este, cred eu, mult mai avantajoasă.Desigur că un mix din atuurile de la ambele capete ar fi ideal... Și să beneficiezi de ele acum!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi şi tu ceva, nu sta aşa!
Curaj, găină, că te tai!
(...)
Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care sună tradusă cam aşa:
"Banii, mulți-puțini, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să--i) dai."
Mulțumesc.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.