joi, 1 octombrie 2020

Eterna corelație durere/plăcere.

La raliuri în interiorul mașinilor nu există aer condiționat. Piloții au niște costume de protecție pregătite pentru impact, complet ignifuge, să nu ia foc, și de aceea ele rețin foarte multă căldură. Aceste costume sunt ca un fel de seră pentru corp, mai au și casca în cap. În timpul unei curse un pilot și copilotul pot slăbi câteva kilograme bune, ei pot transpira câțiva litri buni de apă. La un moment dat cineva a zis crezând că are o idee foarte bună, mărinimoasă, omenoasă:

”Doamne, să le mărească cineva confortul și să aibă și ei ca oamenii niște aer condiționat în nenorocita aia de mașină!”

Ok, punem aer condiționat. O să apară niște echipamente noi, niște kilograme în plus, o să ia din puterea mașinii, dar ce mai contează dacă asta ajută pentru confortul piloților. Gata, s-a stabilit, punem aer condiționat! 
Cu aer condiționat piloții nu au mai transpirat, nu au mai dat apa afară, nu s-au mai ventilat și fiindu-le frig din afară le-a venit și pișu. Ca să se pișe trebuia să oprească des... 

Este greu de găsit o combinație perfectă, un echilibru, între performanță și plăcere. De principiu în viață orice performanță înseamnă depășirea unor limite depășirea unor limite, înseamnă un efort, presupune în cele mai multe cazuri durere, renunțare, sacrificiu. 
Îți trebuie mai întâi disponibilitatea ca să dai ceva, să pierzi ceva, pentru a câștiga în domeniul în care îți dorești să faci istorie. 
Dacă nu suferi puțin pe proiectul sau pe linia sau pe țintele către care tinzi să ajungi este greu să faci performanță, este complicat să poți să avansezi, să faci salturi impresionante pe direcția respectivă.

Big gains come with big pains. Marile câștiguri vin cu dureri pe măsură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.