luni, 26 octombrie 2020

Fericirea femeilor versus cea a bărbatului

Poți face o diferență foarte bună între fericirea bărbatului și fericirea femeilor: este exteriorul masculin complementar interiorului feminin.

La fel și cu împlinirea și mulțumirea și liniștea și ...fericirea. In and out. Simplu.

Bărbatul își găsește fericirea, mulțumirea, liniștea și împlinirea făcând diverse lucruri în exteriorul lui și în afara casei: făcând sport sau mișcare solitar sau cu băieții, adunându-se la diverse activități cu prietenii, construind sau reparând diverse prin casă sau prin curte, la plimbare cu mașina sau alergând cu motoarele dându-le în goarnă până le iese negru pe coadă și cauciucurile se rotunjesc egal jur-împrejur... plecând de dimineață devreme și revenind abia în seară, tăind pomii neroditori sau plantând copacii viitori abundenți, tufele fructifere și florile colorate, parfumate, productive. Sunt câțiva care au investiții pe bursă sau imobiliare, unii sunt traderi, alții doar privesc iarba cum crește, dar și acestea trebuie reglate, întreținute, corectate, îmbunătățite, meștesugărite. Da, tot felul de activități care presupun o activitate externă, exterioară, de construcție, de elaborare, de dezvoltare, de producție. 

Femeia poate fi fericită, mulțumită, împlinită, într-un singur fel pe deplin. Puțini spun asta, un adevăr ancestral, și mai puțini vor să audă realitatea naturală.
Profund și complet o femeie poate fi fericită, mulțumită, împlinită, doar într-un singur, unul singur, fel: având copii sănătoși și bine realizați, pregătiți pentru viață independentă, trăind și savurând viața cu un bărbat puternic și adevărat cu care să zâmbească liniștită zi de zi și să se învăluiască relaxată de protecția viitorului.
Atât, femeie: copiii bine și un bărbat puternic și adevărat pe care să-l urmeze și susțină. Este singura fericire și împlinire și mulțumire a unei femei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.