sâmbătă, 22 iunie 2024

Atitudinea

Rămân la ideea că suntem doar 15-20% din ceea ce viața ne scoate în cale și din evenimentele prin care trebuie să trecem fără puterea noastră.

Dar suntem peste 75-80%, poate și mai mult, din atitudinea și felul în care vedem acele 15-20 de procente care ne sunt date automat și ca lecții.

Cu o atitudine potrivită poți însă trece mult mai ușor în viață peste același moment greu chiar dacă ai mai puțină cunoștințe sau mai puține experiență sau mai puține relații.

Cu o atitudine potrivită pot să pierzi mai puțin din otrăvurile înșelătoare ale victoriilor vieții chiar dacă nu ai anumite calități clasice de învingător.

Poți să înveți orice carte sau curs, să întreprinzi orice activitate, să deprinzi orice iscusință și să ai un skill extraordinar, să ai un dar unicat, poți să acaparezi informații, cunoștințe, inclusiv bani și nenumărate averi sau chiar adulația publicului, dar dacă tu nu ești bine pe interior, tu cu tine, dacă nu ai acea atitudine intrisecă fermă, de neclintit, la un moment dat greul și răul tot te va da de gol ori vei cădea ori se va vedea că și împăratul e gol și că de fapt totul a fost o himeră.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.