sâmbătă, 4 februarie 2017

Ce va fi mâine? Va mai veni 2018?

Mi s-a făcut frig, frig de tot, am avut un deja-vu acum câteva minute, vorbind cu doi buni prieteni extrem de citiți și aparent deschiși la minte. Scriu acum doar degetele mele reci, nu scriu eu.

Am presimțiri nasoale, eu așa simt, dictatura este mai aproape de noi decât ne putem închipui. Scriu, ca un avertisment, poate printre ultimele, este posibil ca în curând să nu mai putem nici scrie, situația turcească începe să prindă contur și la noi.
Hoții psdalde și compania au în mână executivul, mass-media și legislativul. Adică trei din primele patru puteri din stat. Le lipsește doar puterea judecătorească, dar o vor sugruma și subjuga de săptămâna viitoare încolo.

Voi fi scurt, pentru că văd că situația reîncepe să semene cu cea de la Colectiv și altele asemenea din trecutul mâlos, cu diferența că acum avem o fractură imensă în societate între votanții hoților și noi, ceilalți:

1. CCR nu este un organism pe care să ne putem baza. Mai este nevoie să detaliem cine este Valer Dorneanu? Ceea ce a făcut ieri avocatul-cârpă-de-șters-pe-hazna Ciorbea este praf în ochii neatenților cu zero șanse de a produce efecte pozitive în timp util.
2. Ceea ce a făcut CSM este apă de ploaie, moțiunea de cenzură de săptămâna viitoare este o păcăleală imensă, o vor vota chiar și hoții-pesediști, guvernul va cădea, ordonanța intră în vigoare bine-merci toată, oricum ea este deja în vigoare și produce efecte deja în cvasimajoritatea punctelor esențiale.
3. Nu trebuie să uităm, și să fim pregătiți în consecință, un posibil pact dragnea-iohannis, similar celui care nu-l credeați posibil când vi-l propuneam atenției, cel dintre ponta și băsescu, cu doar câțiva ani în urmă. O mână murdară spală pe alta și ambele sufocă poporul onest și bun plătitor de impozite și taxe.
4. Se cam fâsâie presiunea străzii și asta nu-i bine. Nu-i bine deloc. Vom accepta un compromis de căcat la un moment dat și ne vom întoarce la același jug, dar mult mai crâncen. Nu uitați că după colectiv, după ponta, într-un singur an, a venit grindeanu. Hă? Cum este? Suntem deștepți? Sau iar ne-au păcălit cum o fac de douăzecișișapte de ani?

Încredere trebuie să avem doar în noi și în moralitate și dreptate, nu în instituțiile statului care sunt perforate de infiltrați, incompetenți și turnători.

Primii pași corecți, cred, că ar trebui să fie aceștia:

1. Retragerea/revocarea/anularea de către actualul guvern a ordonanței scabroase. Repet: Retragerea/revocarea/anularea, NU abrogarea.
2. Demisia imediată a guvernului actual.
3. Dizolvarea parlamentului și alegeri anticipate.
4. Să stăm apoi cu ochii pe liste, să nu mai intre hoții, incompetenții și corupții acolo, și
5. Să mergem, în plm, toți la vot și să votăm cum trebuie pentru un viitor liniștit poporului, nu doar unei clici de infractori.

Este un moment bun să lăsăm orice altă activitate și să ne concentrăm atenția la ce se întâmplă acum în țară. Poate că n-ar fi rău să ne luăm toți concediu săptămâna viitoare și să ne apărăm în stradă, democratic, pașnic, libertatea și democrația, atât cât ne-a mai rămas.

Eu cred că este un moment extrem de grav pe care-l traversăm și că suntem cu un pas în dictatură, teroarea psdaldedragnea.

Dacă nu vom fi măcar un milion pe stradă zilele astea, în acest weekend măcar, ... s-a terminat!

P.S.:

1. Astăzi seara, 04.02.2017, orele 22.20, am văzut că se repetă scenariul cu plimbarea fix ca cea de după colectiv. Am scris aici câte ceva spre final. De ce s-a mers la parlament azi? De ce s-a consumat energie pe drum și piața s-a umplut atât de greu abia după orele 20.00 într-o zi de sâmbătă? De ce? Cine a fost cu idee marșului inutil la parlament când nu rezolvaserăm nimic la guvern, încă? De ce cădem iarăși și iarăși în capcane atât de mici și de simple? Și apoi ne mirăm că nu se schimbă nimic decisiv...

https://mnmlistro.blogspot.ro/2015/11/revolutia-trebuie-sa-inceapa-cu-noi.html 

2. Azi este 05.02.2017, orele 15.37. Mari lideri de opinie ce conduc masele de protestari, printre ei Pantazi, Mândruță, Guran, dar și mulți alții, au solicitat protestatarilor să nu mai aducă vuvuzele pentru că deranjează pe ceilalți pașnici și în special pe copii. Gizăs!!! Ce acută copiii la proteste?!?  Copiii n-au ce căuta la proteste.

Cu copii, cu cretă pe asfalt, cu flori și alte delicatețuri asemănătoare, și când marii influenceri români spun că vuvuzelele trebuie lăsate acasă că sunt unii mai sensibili, nu-i vom opri pe hoții ce jefuiesc țara de 27 de ani. N-avem nici măcar o șansă. Oile stau în țarc pașnice, behăie, dar dacă nici cu vuvuzele nu le lași să vină... Râd cei de la psdalde de noi și de protestele noastre, de n-au aer. S-a terminat, ne-au făcut cu mâna liderilor noștri de opinie.

Dacă vuvuzeaua ne deranjează urechea, politicienii ne vor fute în cur în continuare.

2 comentarii:

  1. Cand ma uit la Romania si la cum e macinata zi de zi de coruptia si hotia din interior, vreau sa ies in strada si sa dau jos gasca de hoti. Cand ma uit la harta Europe imi aduc aminte ca a existat candva o Cehoslovacie si o Iugoslavie, ma intreb daca hotia nu este decat o coada bagata unde trebuie pentru ca Romania sa fie dezbinata si divizata.
    Si cand mai vad ca lumea si polii de putere reimpart lumea, ma gandesc daca nu sunt intrunite cam toate conditiile pentru o diviziune pe te miri ce criterii.. E complicata rau de tot situatia !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu (mai) e complicată deloc. S-a rezolvat fix cum am anticipat de dimineață. Am scris, degeaba, suntem slabi, nepregătiți, uşor manevrabili. S-a terminat totul de sâmbătă după-amiază. Ca la carte. ☺

      Ștergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.