joi, 30 martie 2023

Inteligența artificială, omul și viitorul

În anii ”50 se credea că omul va crea și supune permanent și gratis roboți care să lucreze pentru binele tuturor. S-a dovedit un enunț eronat profund.

În anii ”90 au apărut teorii bine fundamentate care arătau cum omenirea va deveni sclava roboților de tot felul și că există și posibilitatea ca umanitatea să fie exterminată în acest fel. S-au dovedit că sunt studii eronate, pripite și chiar hazlii. S-au făcut și filme apocaliptice cu acest subiect.

O predicție mai bună ar fi fost, dar nimeni n-avea interesul s-o distribuie public nici atunci nici mai târziu, nici niciodată: cine va fi primul popor/nație/grup de interese/ asociere de oameni /om care va pune inteligența artificială să lucreze strict în beneficiul propriu prin subjugarea subtilă/nevăzută, chiar unanim acceptată/îmbrățișată de plebea sclavagită?

Asta se întâmplă azi mulțumită telefoanelor, computerelor, aplicațiilor, aparatelor de toate felurilor, site-urilor de socializare și dating, hărților online și a multor alte chestii ”deștepte”. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.