duminică, 25 decembrie 2016

Solitudinea de Sărbători e OK!

Cunosc multe persoane singure de sărbători. Câteva sunt ființe superbe, altele sunt încă în lucru. Eu sunt una dintre ele, și sunt bucuros și mândru că pot face și spune asta, voi scrie curând detaliat mai multe.


Nu cred că-i rău să fii tu singur cu tine de Crăciun sau de Revelion sau de oricare altă sărbătoare sau eveniment. Dimpotrivă. E un moment excelent pentru introspecție, reflecție, liniște, recentrare, recalibrare. Nu mulți au oportunitatea asta colosală.

Este bolnăvicios și irositor de timp și bani să fii singur în doi de Crăciun și Revelion. E oribil! Să fii singur în doi sau în mai mulți este o păcăleală imensă și care atrage tot ce-i mai rău pentru tine și viitorul tău. Bine, tu nu știi asta acum, dar îmi vei da dreptate mai târziu când îți vei aduce aminte de vorbele unui ”nebun” de pe feisbuc. Eu însumi am fost mulți ani la rând singur în doi, am fost chiar și singur cu zeci de prieteni în jurul meu, singur în mijlocul rudelor mele - care nu sunt puține deloc la marile sărbători. A durut să învăț asta și mi-a luat mulți alți ani ca să mă refac după.

Singur tu cu tine este perfect, solitudinea întărește, nu omoară. Iar mâine este din nou 3 ianuarie și ai să revii în mirifica ta lume gregară.


N-ai să cunoști fericirea deplină în doi decât după ce vei savura pe îndelete liniștea în singurătate.
Dacă tu nu poți trăi împăcat cu tine însuți, cum să reușească să trăiască fericit altcineva străin cu tine?!?
:-)



2 comentarii:

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.