joi, 29 august 2019

Lumea nu-ți datorează nimic

Să ții minte asta de la nenea: a fost decizia ta, a fost alegerea ta, te-ai oferit voluntar, nu te-a obligat nimeni să faci tot ceea ce ai făcut în viață. Trăim în democrație, e libertate, faci fix ce vrei tu! 
Nu trebuie nimic, (re)citește și textul la final.


Orice ai face pentru altcineva este problema ta, nu aștepta nici o răsplată, altfel vei fi dezamăgit deseori.
Orice ai fi făcut pentru apropiați, prieteni, rude sau companie, felicitări!, stai jos, nu aștepta niciodată recunoștință. Doar de la Dumnezeu, nu de la oameni să cauți recunoștință.


În viață poți fi jucător activ și cu risc mare, adică trader, pick up artist sau luptător de stradă și să ai oarecare succes. To(n)ți au în prima fază. Riscurile și plăcerile sunt la cote maxime, dar și pierderile totale, sfârșitul sau durerea iremediabilă poate veni în orice secundă. Ești mereu la mâna hazardului. Pe termen lung 90% ajung rău sau foarte rău. Unii la doi metri sub țărână.

Ok, admit că este bine să știi câte puțin din toate: și cum să tranzacționezi rapid conform principiilor clasice, și cum "să cucerești o femeie" pe repede-înainte, și cum să lupți în caz de nevoie. Dar îți garantez că se poate trăi excelent fără să ai habar de toate astea.

Eu nu sunt adeptul ouălelor într-un singur coș. Eu merg pe principiul bătrânesc al economisirii, chibzuinței, prudenței. Cum era aia tare? ”Nu investi niciodată mai mult de 5% într-un activ riscant și puternic fluctuant!”
Mai degrabă să fii un investitor răbdător, bărbat onest și stabil și un diplomat conciliant împăciuitor.
Cei mai mulți o duc bine și foarte bine, au vieți liniștite și abundente, mănâncă pensie la vârsta la care tu mai ai cel puțin trei sau patru decenii de muncă în față.

Nu aștepta nimic din afară, fă-ți tu singură cu modestie ce crezi că ai avea nevoie.
Tot ce ai cu adevărat nevoie este deja în tine.
Ceea ce ai în tine este o comoară și-ți va fi arhisuficientă când o vei descoperi.
Promit!

https://mnmlistro.blogspot.com/2017/07/nu-trebuie-nimic.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.