marți, 4 iulie 2017

Nu ”trebuie” nimic!

Nu "trebuie" nimic! Nu există ”trebuie”. Singura obligație pe care o ai, atâta timp cât nu faci rău altuia, este să-ți cauți și să-ți păstrezi fericirea. Atât!
N.B.:
Ai o singură obligație pe Pământul ăsta: să-ți cauți, să-ți găsești și să-ți păstrezi pe termen cât mai lung fericirea, liniștea și zâmbetul. Clară?

Apă jur-împrejur, sete de tine, foame în mine.
Tu acolo, eu aici, niciodată noi. Dar voi? Voi sunteți doi? Ca noi?
Dar va fi bine, înțelepciunea e în tine, răbdarea-i cu mine.
Va fi bine!

Scutură-te de zgardă, de lanțuri, de cuști de argint și lese de aur, scapă rapid de cătușe, doar pe alea cu puf roz le poți păstra, poate vom avea nevoie de ele mai târziu.

Repet:

Nu "trebuie" nimic. Singura obligație pe care o ai, atâta timp cât nu faci rău altuia, este să-ți cauți și să-ți păstrezi cu dinții fericirea.
De cele mai multe ori este util să dai jos ochelarii de cal ai credinței inoculate de cei care te-au educat sau format sclavă sau prizonieră.
În afara protecției se află satisfacțiile memorabile, nicicând din interiorul globului de cristal nu vei putea atinge nici cerul, nici marea, nici acea carne rapid ridicătoare de pilozități şi capilarități.

Cum ești și cum te simți azi, nu ce faci și nici cine ești. Nu mă interesează cine-ai fost, pe ce-ai fost nu dau doi bani, pe ce ești dau o avere.
Liniștea și zâmbetul au valoare, nu banii.
Bani au toți proștii, cei mai mulți au nefericiții, este ca un fel de compensație.
Zâmbește, viața e frumoasă, grea uneori, dar trece, trece extrem de repede. Sper să nu constați și tu asta abia la bătrânețe sau când va fi prea târziu.

Reiau, pentru ultima oară, sper să se prindă ceva:

Nu "trebuie" nimic! Nu există ”trebuie”. Scoate-ți urgent asta din cap. 
Singura obligație pe care o ai, atâta timp cât nu faci rău altuia, este să-ți cauți și să-ți păstrezi fericirea. Atât!
Ai o singură obligație pe Pământul ăsta: să-ți cauți, să-ți găsești și să-ți păstrezi pe termen cât mai lung zâmbetul, liniștea, fericirea.

Clară?


4 comentarii:

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.