sâmbătă, 22 iulie 2017

Iubește acum, nu-ți eu spun cum. Tu știi mai bine!❤!

O dovadă de iubire este şi atunci când accepți rana făcută de celălalt.
Îmbătrânesc?

Una este să faci schimbări majore în stilul tău de viață pentru a-ți fi mai ușor, mai bine.
Cu totul alta este să întroduci modificări de substanță și de durată în viața ta nouă.
Cele mai fericite modele de viitor apar, în general, doar după mirificele, dar dureroasele – uneori, schimbări de paradigmă. Adică atunci când lași trecutul mâlos și oamenii din urmă în urmă și tu mergi mai departe fără să te mai uiți vreodată înapoi, după ce ai lepădat și toate hainele vechi de pe tine și ai mai și mers la nudul gol o perioadă. O lungă perioadă, pentru că zâmbetul relaxat este valoros doar atunci când este pe termen lung. Și, mai ales, la locul potrivit și în momentul potrivit.

Locul tău este acolo unde-ți găsești locul. Sau liniștea ori zâmbetul. Dacă nu ți le găsești acolo unde ești acum, s-ar putea să stai unde nu-ți priește și să pierzi vremea, sănătatea, banii.
(...)

Eu simt că-i mai bine să te fut cu multă plăcere azi și poate peste șase luni te voi și iubi, dacă asta într-adevăr îți dorești și dacă ai răbdare să construiești.
Dacă TREBUIE să te iubesc azi, și pentru că asta-i dorința ta de a-mi forța mâna și natura osului la comandă, atunci trebuie să știi că sigur, dar absolut SIGUR!, în maxim șase zile se poate să te voi fi uitat demult și definitiv.
Tu ești șefa, tu știi ce-i mai bine pentru tine, tu ești femeia și faci ce-i mai bine pentru noi, am totală încredere în tine și în deciziile și alegerile tale.


Cred că dacă ești hienă și ai răbdare și suficient de mult tact plus un gram de diplomație, chiar dacă n-ai calitățile unui tigru sau ale unui leu, poți mânca pe săturate și tu și familia ta la umbra muncii și a însușirilor native net superioare ale altora, fără să miști un pai sau fără să riști nimic. Doar să stai puțin locului și să judeci. Să stai liniștit și să chibzuiești înainte să făptuiești. Cum deseori fac hienele și cum tot deseori reușesc, în grup, să sperie mult mai puternicii vânători care sunt și leii și tigrii.

Banii costă sănătate. N-ai să poți înțelege asta decât după ce vei pierde una-alta. Cu cât îi cauți și câștigi mai mult neglijându-ți interiorul, cu atât mai nocivi sunt acei bănuți: nu cunosc oameni bogați, dar și sănătoși și liniștiți în același timp.
Eu nu cunosc, deși m-am învârtit ceva anișori printre mari afaceriști multimilionari.
Cunoști tu pe cineva?

Când ești tânăr și bărbat, devreme în dimineața vieții, femeia te întărește rapid din mișcarea promițătoare a cărnii, din sclipici și roșu aprins, pe buzele toate și oriunde are păr și din mici atingeri profund stârnitoare pentru debutanți, deși succinte și de suprafață. Mai spre maturitate, aproape de după-amiaza vieții, spre seară, unii dintre aventurierii de dimineață, acum uzați și visători, nu mai pornesc din carnea femeii, șoldurile și pieptul ei nu mai fixează atenția, nici măcar dacă este foarte tânără și frumoasă, pentru că toată carnea trece și, în majoritatea cazurilor, nu rămâne mai nimic în urmă.
Ei, aceia ce au făcut instrucție deasă de front, culcat-târâș, pas de defilare și mânuire de armă, alergare cu masca de gaze pe față și cu echipament complet de luptă, se mai aprind doar la un zâmbet cu subînțeles, la o vorbă cu poveste sugerată intim, la o strachină de mâncare caldă, la o sclipire a minții, nu carcasei, la o îmbrățișare liniștită și prelungă la vremea siestei sau ca repaos.
Acești moșnegi nu mai vor să facă sport, au terminat demult cu pregătirea fizică a adolescenței, ei caută la apus senzațiile fine, discrete, delicate, dar de durată, pentru că pentru ei timpul se scurge altfel. Dar s-ar putea ca să facă nai multă mișcare și zâmbete decât cei mai mulți congeneri.

A fi cei mai buni prieteni nu-i direct egal cu suflete-pereche. E rar, foarte rar.
A fi, sau măcar a simți ca, suflete-pereche nu este același lucru cu a fi iubiți. Mulți încep așa, foarte puțini rămân.
A fi iubiți adorați nu înseamnă că sunt și buni amanți, unul cu celălalt. Separat se mai poate, da.
Frumusețea delicioasă a vieții amoroase este să vezi clar și liniștit(ă) rămânând diferențele dintre ele.
Înțelepciunea aducătoare de liniște, apoi implicit de zâmbete pe termen lung, este să reușești să îmbini inteligent și cu răbdare într-o singură relație cât mai multe din sintagmele de mai sus.


Să scrii pe fb căutând gloria și/sau banii este ca și cum o domnișoară drăguță caută măritișul fericit și/sau pe termen lung oferindu-se tuturor într-o casă de toleranță la bulevardul cel mare. Sau într-un club, bar, site de socializare, petreceri-măcelărești. Carne vinzi, bani primești, frigider plin vei avea. Dar n-are nici cine să te mângâie afectuos, dar ce? Tu ai mângâia tandru un cotlet frumos și apetisant?!? Nu mai are nici cine să mai dea din coadă pe lângă tine, ce? crezi că poți avea câinele credincios și viu și în tigaie în acelați timp?!? 
N-ai vrut să(-ți) vinzi carnea?

Toată lumea are bani. Câți au timp/zâmbet/linişte/sănătate?

(scrijelite chiar sub umbrele de mai jos, august-septembrie 2016)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.