luni, 14 noiembrie 2022

Ratarea și victoria

Așa cum bine știm mass-media și societatea în general ne învață exact opusul binelui real, profund valoros, peren.

Să faci carieră și să fii bine remunerat pare o victorie. Pare... Dacă ai și un corp sănătos, frumos.

Să fii extrem de sociabil și să ai mulți prieteni cu care te vezi aproape non-stop pare o victorie. Pare...

Dacă ai mințile bine stivuite și liniștea și mulțumirea îți sunt ștanțate în cortex.

Să faci bani mulți și să ai multe bunuri și servicii la dispoziție pare o victorie. Pare... Dacă ai copiii bine, sănătoși, fizic și psihic.

Să te plimbi prin toate colțurile țării și/sau lumii constant pare o victorie. Pare... Dacă familia ta e bine și relațiile cu membrii ei sunt cât decât armonioase, calde și stabile.

Să muncești de dimineața până seara în laudele șefilor și aplauzele colegilor invidioși pare o victorie. Pare... Dacă te poți mulțumi cu puțin, dacă știi să apreciezi natura, o simplă plimbare și o strângere de mână a persoanei iubite.

Să ai mereu mașini mai noi și mai scumpe și case mai mari și mai aranjate pare o victorie. Pare... Dacă ești bine cu încrederea în tine și dacă ești liniștită și nu te uiți mereu la alții ca o competiție perenă.

Evident că toate ”victoriile” de mai sus sunt de carton dacă tu nu ești bine tu cu tine și dacă nu faci ceea ce vrei tu să faci, cum vrei tu să faci, și când vrei tu să faci.

Este clar că toate aceste ”victorii” au fost promovate așa de către mass-media ticăloasă tocmai pentru a distruge familia, individul, calitatea intrisecă, sufletul. Dar 99% dintre noi nu vor percepe așa realitatea.

Toate aceste ~victorii~ sunt imense înfrângeri rușionoase dacă ai tăi copii nu sunt bine sau relația amoroasă cu partenerul tău nu-i măcar perfect afectuoasă constant sau scârțâie.

Știu și că nici acest text nu va fi înțeles și nici aprobat de tine. 

E ok, e normal.

Te vei uita în viața ta în secunda următoare sau în anul următor și vei înțelege cândva textul meu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.