sâmbătă, 8 august 2020

De ce e util și important să călărești?

Să ai o motocicletă ar trebui să fie ca sportul de performanță în adolescență sau armata la tinerețe pentru un bărbat: obligatoriu.

De ce?

Din minim trei motive:

1. Îți imprimă responsabilitate, calm, răbdare și atenție distributivă în creier permanent. Pe motor dacă ai o secundă de neatenție, chiar nevinovat fiind, îți poate fi fatală. Orice greșeală pe două roți se pedesește aspru.

2. Cunoști tu vreun motociclist deprimat? Asta este la fel ca aia cu banii și fericirea: ai văzut tu vreun bărbat bine plângând într-un Mercedes? Nici eu. Plăcerea de a călări este greu comensurabilă sau comparabilă cu alta.

3. Înveți ce înseamnă să controlezi și să te bazezi pe o forță superioară și cum s-o stăpânești punând-o permanent în subordinea ta. Normal că ți-e frică uneori, te poate ucide instantaneu, dar asta nu se întâmplă și niciodată nu-ți scapă din mână fără a ști cum să redresezi situația în favoarea ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.