joi, 15 aprilie 2021

Încet. Mai încet. Stai! Doar admiră...

Când mănânci, ce fericire!, mănâncă precum un rege!

Când dormi, ce binecuvântare!, dormi liniștit și zâmbicios precum un copil! ”Dorme ca un copilaș, legănat de vise...”

Când tragi de fiare, fie ele reci sau fierbinți, trage de fiare ca o bestie ce ești și arată-le puțin peste jumătate din ce poți.

Când te plimbi, ce norocos trebuie să fii!, plimbă-te liniștit ca un pensionar bogat ce s-a retras devreme din tumultul workăholicismului la mijlocul tinereții.

 

Dar când tranzacționezi, când investești pe bursă sau aiurea, nu uita regula de aur: nu risca niciodată mai mult de 3% într-un activ puternic fluctuant indiferent cât de promițător ți s-ar părea la un moment dat. Până când compania respectivă nu se liniștește și nu toarce precum Lili și Mimi în brațele tale, ca în orice altă investiție făcută cu cap, cum ar trebui să fie toa(n)te ale tale: stai liniștit și doar te uită cum magnific crește iarba, privește cum se mișcă relaxate frunzele și multicoloratele flori cum cresc. Orice acțiune din piață merită o șansă, dar doar una și bună.

Stai vesel și relaxat și admiră cum se usucă o frumoasă pictură și cum devine o bucată de piatră o faimoasă sculptură, mai ții minte?

Încet. 

Mai încet. 

Stai! 

Doar admiră...

Și... respiră. Relaxat!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.