Ziua 7/365
Oricâtă carte, educație, cultură și bun-simț vei acumula, ce păcat!, nu vei fi niciodată mulțumită până când nu satisfaci elementarul, rudimentarul, ancestralul, visceralul, animalul sălbatic din tine.
Sunt nații care rezumă viața la clasicul „Prietenii, dujmanii, banii, fomeile, faima și ”original”-se știeeee!". Și cum lejer putem observa jur-împrejurul nostru, fie că sunt în Europa, în US sau în Asia, n-o duc foarte rău muncind aproape deloc și având, cvasi-majoritatea lor, zero carte, educație și celelalte.
Pentru că există și cealaltă extremă:
mulți brilianți, civilizați, educați, adevărate biblioteci ambulante, o duc de pe o zi pe altă. Normal că societatea nu-i corectă.De ce se întâmplă astea? Habar n-am. Am tot scris, e suficient.
Ți se pare că e nedrept? Nu-i. E perfect așa. Societatea asta vrea și asta apreciază profund.
Viața nu-i dreaptă și nu câștigă tot timpul cei mai buni sau cei mai drepți. E plin plin cimitirul de cei drepți și corecți care au murit cu dreptate în mână.
Ce contează până la urmă?
”Se știe!!! Se știe!!! Se știe!!! Se știe!!!”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.