sâmbătă, 14 mai 2022

NU ferm suicidului!

Ziua 2/365

Dacă ai gânduri de suicid, dacă te gândești să-ți oprești superba experiență pe acest minunat Pământ, dacă treci prin cea mai grea perioadă sau cel mai insuportabil moment al vieții tale, te rog sună un prieten, o rudă, un amic cu care să-ți împărtășești și înjumătățești greutatea durerii.  Sau dă-mi mie un telefon, scrie-mi un mesaj, caută-mă să stăm puțin de vorbă, îți promit că vei vedea lucrurile altfel după ce discutăm o vreme.

Toți trecem printr-un moment de cumpănă la un moment dat în viață.

Toți avem momente în care nu mai vedem luminița de la capătul tunelului într-o situație sau alta.

Dar de cele mai multe ori, dacă nu în toate cazurile, gravitatea sau severitatea dificultății este exclusiv în capul nostru, nu are nici o legătură cu realitatea care va păstra mereu ceva fabulos pentru noi în viitor.

Va fi bine, știi bine, doar ți-am promis. Când ți-am promis eu ceva și nu m-am ținut de cuvânt?!?

Repet și închei:

Dacă ai gânduri de suicid, dacă te gândești să-ți oprești superba experiență pe acest minunat Pământ, dacă treci prin cea mai grea perioadă sau cel mai insuportabil moment al vieții tale, te rog sună un prieten, o rudă, un amic cu care să-ți împărtășești și înjumătățești greutatea durerii.  Sau dă-mi mie un telefon, scrie-mi un mesaj, caută-mă să stăm puțin de vorbă, îți promit că vei vedea lucrurile altfel după ce discutăm câte ceva.

Am trecut și eu prin câteva astfel de momente și pot înțelege o parte din ce simți tu azi. Doar că eu am și rațiunea și experiența de partea mea acum și știu că se poate trece peste aproape orice dificultate în viață. 


Resetează. Reîncarcă. Repornește. Se poate! (R P A): Poți pierde totul...răbdare și umilitate. (mnmlistro.blogspot.com)

Resetează. Reîncarcă. Repornește. Se poate! (R P A): Drumul și calea (mnmlistro.blogspot.com)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.