duminică, 29 mai 2022

Rulajul, proprietarii, fundația și calitatea

Ziua 17/365

Orice om care își cumpără o mașină, dacă nu o ia cu 0 km, direct din fabrică cu țipla pe ea, și la 99% dintre cumpărători nu (mai) există această posibilitate, primul lucru la care se uită este numărul de kilometri rulați de mașina respectivă. 

Mai exact: numărul real de kilometri rulați de mașina respectivă, dar și starea în care este motorul, transmisia, caroseria cu eventualele accidente frontale sau laterale grave (celebrele dări peste cap) care au mutilat-o chiar dacă nu se mai vede cu ochiul liber al unui necunoscător. O eroare este să cumperi un fost taxi sau o mașină de competiție/raliu, am mai scris în detaliu despre asta în trecut.

La fel se întâmplă și cu o casă.

Atunci când vrei să cumperi o casă de calitate te uiți la fundație, la rădăcini, la amplasare, la vecinătăți și evident că te interesează și cine au fost foștii proprietari și cum a fost întreținută. Este puțin probabil, dacă nu faci astăzi astfel de verificări la sânge, să cumperi o casă de calitate la un preț rezonabil. Cele mai mari șanse sunt să iei o țeapă sau să plătești mult mai mult decât face în realitate, sau să trebuiască să bagi o căciulă de bani în ea ca s-o aduci în parametri cât de cât locuibili, majoritatea așa face.

Această postare nu este despre case sau mașini. Nici măcar despre alegeri nechibzuite.

Cine suntem noi să judecăm? 

Azi este o altă zi minunată făcută cadou de Bunul Dumnezeu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.