duminică, 10 martie 2024

Hiperbole și butaforii

În ziua de azi să spui ceea ce gândești este un lux. 

În societatea actuală în care 90% din informații este preluată de către public din mass-media și din rețelele de socializare este exclus ca oamenii să mai cunoască cu adevărat realitatea sau să poată să pătrunde adevărul.

Oamenii în ziua de azi preferă să fie mințiți. Ei mint la rândul lor, fără să vrea - inconștient de cele mai multe ori, în majoritatea cazurilor.

Dacă spui cuiva adevărul în 90% dintre situații vei fi tratat ca agresiv, nesimțit, nebun sau chiar dușman.

99% din populația de astăzi preferă să-i spui lucruri dulci, drăguțe, plăcute, decât să verbalizezi realitatea sau utilitatea. Lumea nu mai vrea să audă adevărul și din aceste cauze de mai sus avem starea de sănătate fizică a majorității, avem starea psihică predominantă, avem liniștea financiară și profesională și materială.

Și tot de aceea există această masivă segregare a societății care nu exista în România acum 20-25-30 de ani.

Marea majoritate a ceea ce vedem și auzim sau de care ne lovim în viața de zi cu zi este doar o hiperbolă, un halou, o butaforie.

Știu că vei reciti acest scurt text, apoi imediat vei înțelege, așa s-a întâmplat de fiecare dată. Și ca de fiecare dată vei deschide ochii mâine și vei zâmbi mai liniștită poimâine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.