sâmbătă, 4 mai 2024

Fata lui tati

Totdeauna am spus că este important ca atunci când alegi o femeie să încerci să îi cunoști cât mai repede tatăl. Dacă vrei să o păstrezi pe termen mediu măcar. 

Dacă vrei s-o păstrezi pe termen lung este obligatoriu să-i cunoști și studiezi și mama.

Pe termen mediu am spus că este bine să îi cunoști tatăl. De ce?

Pentru că dacă tatăl ei a fost puternic, bărbat, masculin autentic, clasic, tradițional, cu creier și să-l și folosească, un tip cerebral, rațional, există șanse bune ca fata să fie de calitate și să ai ce face cu ea și a doua zi dimineața. Iar tatăl să fi fost alături de ea continuu și cu mână forte cel puțin până la primul ei bărbat, fie el soț sau iubit.

Zilele trecute mergeam cu calu' (motocicleta) prin oraș. Era prima zi călduroasă din iarnă în primele zile din februarie și treceam ca de obicei prin coloana de mașini printre rândurile formate la semafoare. Unii se fac că n-aud toba motorului meu, alții se dau ușor la o parte ca să îmi facă loc, iar alți chiar trag foarte mult de volan în sens opus ca să-mi facă loc suficient. Mă ajută cu asupra de măsură, sunt drăguți și le mulțumesc pentru asta. 

Am văzut o mașina albastră. I-am recunoscut numărul, mașina ei albastră de firma al cărei mare fan am fost în urmă cu decenii și din care am avut și eu două modele. Unul pe diesel, unul pe benzină, ambele de doi litri. 

Am recunoscut-o ușor. Zâmbitoare mereu, drăguță, ușor rubensiană cum a fost dintotdeauna, dar nu-i stătea rău. Ea n-avea cum să mă recunoască pentru că eu eram cu casca pe cap și casca era cea nouă. Nu cea veche pe care o aveam și de care știa ea. Plus că și motocicleta e nouă, nu e cea pe care o cunoștea ea. Și nici măcar numărul de înmatriculare nu mai e cel de la motocicleta pe care o știa ea. Deci cu siguranță ea nu m-a recunoscut. 

I-am mulțumit după ce am trecut de ea și mi-am adus aminte că ta-su este și el motociclist. Ta-su este și el fost sportiv și am jucat fotbal cu el de multe ori și am jucat și tenis și altele. 

Și tac-su este un conservator, un tradițional, un mascul autentic și automat și ea este o femeie de toată isprava. Având doi copii și fiind exact cum trebuie să fie o femeie la vârsta și condiția ei.

Repet: dacă ta-su nu-i ce trebuie, dacă-i un imbecil sau un dobitoc, sunt șanse mari ca și ea să fie deteriorată definitiv și ireparabil mult înainte de majorat. Dar să nu se vadă asta la prima vedere, tu ai putea s-o vezi drăgălașă, jucăușă, feminină în primele interacțiuni. Când o iei tu ea deja duhnește pestilențial, dar tu n-ai să simți duhoarea în primele luni, poate nici ani. Vei remarca șocat realitatea doar atunci când este prea târziu și va fi extrem de dureros și costisitor.

De unde știu?

Din literatura de specialitate.

Și de mai unde?

Din jur-împrejurul meu, din experiența mea și a celor apropiați mie.

Știu că ai să recitești acest text curând și că vei înțelege. Și tot atunci îmi vei da și dreptate. Așa a fost mereu. 

E ok.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.