luni, 18 aprilie 2016

Mai dă-o în plm de naivitate!

”Motivaționalele” moderne mai fac încă o victimă. O sumedenie de victime inocente. O întreagă categorie de oameni silitori, dar neatenți, grăbiți și neliniștiți. Naivi ar putea fi un cuvânt mai aproape de descrierea completă.
Umblă de câțiva anișori citatul motivațional cu ”dacă faci ceva cu plăcere n-ai nevoie de concediu sau vacanță”, sau ”să muncești cu pasiune și nu vei mai avea nevoie de pauză sau zile libere”. Sau altele similare.
Este o eroare imensă! O altă gogomănie colosală de pus masele în mișcare și preocupare că să nu aibă prea mult timp de întrebări, reflecții sau puncte diferite de vizualizare.
Indiferent cu câtă plăcere și pasiune faci munca ta, zi de zi, ar fi bine să știm că odihna, refacerea, recuperarea, pauza, vacanța și celelalte similare au rolul lor extrem de important.
Oboseala fizică și psihică se instalează indiferent de pasiunea, plăcerea și devotamentul autoimpus cu care faci un lucru.
Nici sex nu poți face la nesfârșit fără să-ți mai tragi și sufletul din când în când.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.