vineri, 1 iulie 2016

Scurte, la botul calului (iunie 2016)

De pe Fb adunate şi înapoi la
blog redate:
...

Am un săpun în baie la chiuvetă și altul pe suportul de pe marginea căzii de baie.
Mai există un săpun la chiuveta din WC-ul de vară de lângă șură și un al patrulea săpun este lângă cișmeaua de sub nucii din fața curții.
Am ieșit să iau două pâini, niște roșii și un litru de lapte. Lumea se uita la mine prin sat cu priviri lungi și zâmbea reținut.
Mi-am zis că notorietatea m-a ajuns din urmă și că au citit oamenii ultimul articol și m-au recunoscut la cumpărături...
Aveam funingine și pe nas și pe frunte și sub maxilar ca un coșar veritabil.

...


Cioran, Brucan şi, mai ales, Brâncuşi aveau dreptate.
Să-mi fie cu iertare, dar ăştia suntem.
...

Ochii ei ar trebui să se închidă încet de plăcere, zâmbind relaxată total, doar după ce pielea palmei lui atinge mângâind delicat pielea feței ființei iubite.

Dacă intenția mângâierii, a ridicării mâinii și închiderea precipitată a ochilor preced brusc și brutal atingerea feței, simultan cu crisparea evidentă a întregului trup, s-ar putea presupune că fie traumele din trecut sunt încă proaspete, fie animalul ce se crede bărbat să aibă încă putere asupra ei chiar dacă nu mai sunt împreună ori de facto, ori de jure.


...

- Arăți ca un prosper om de afaceri! :-)

- Sunt doar un liniștit om de viață. ;-)

...

Într-o căs(z)nicie defectă sunt cel puțin două persoane nefericite, excluzând de aici copiii traumatizați și având un prost exemplu părintesc.

După o despărțire onorabilă sau după un divorț civilizat și corect executat și reușit vor exista cel puțin două persoane fericite și libere plus copiii zâmbitori și având o reprezentare autentică, complexă și deplină a dragostei.


...

Repede/mult, Mai repede/mai mult, Boală. 
...

- Tu ce-ți dorești pentru la bătrânețe, ce vrei să ai la pensie?
- Să am ceva de ronțăit în liniște.
- Altceva? Un partener de viață, ceva?
- Cum o vrea Bunul Dumnezeu. Eu aș mai cere și sănătate.
- Atât?!? Doar ronțăială, liniște și sănătate?!?!?
- 99% dintre oameni nu le au nici pe astea. :-)
- Ce vrei să spui?

- Cei care au ce ronțăi n-au liniște, dau banii pe avocați, psihologi, psihiatri, stimulente și sedative. Cei liniștiți n-au după ce bea apă. Cei care au o felie de pâine și un pahar de apă curată dau majoritatea banilor din pensie pe medicamente. Iar parteneri de viață au toți, dar oare câți zâmbesc relaxați și fericiți pe deplin împreună?

...

0-1 nu este o surpriză. Surpriză a fost calificarea norocoasă profitând de larghețea forului european care a acceptat să ajungă la turneul final aproape jumătate dintre participante.
Dar nu trebuie să uităm că noi nu mai avem fotbal în Ro. Astfel că nu-i de mirare că la națională avem doar figuranți și purtători ilegali de echipament. Cu tatuaje, bărbi, pizde proaste de neveste, coafuri fistichii, cluburi și baruri de noapte, mașini de fițe cvasi-inutile, investiții falimentare nu se face fotbal. Ceea ce joacă băieții aceștia nu-i fotbal. Nu-i nici măcar țurcă. E o labă. O labă tristă.
Tătărușanu, Chiricheș, Popa, Prepeliță, Alibec (Doamne ajută să se recupereze rapid după urâta torsiune a genunchiului, dar eu cred că este o accidentare foarte gravă) și alții n-au ce căuta la națională. Sunt slabi și fără nerv, fără caracter, fără bazele minime ale fotbalului, nu stăpânesc o preluare sau un plasament elementar, sunt bieți ”fotbaliatori”, nu pot fi caracterizați ca fotbaliști. Acum 18-20 ani cei de mai sus nu prindeau nici o echipă serioasă din liga a doua românească de atunci. Toți cei de mai sus s-ar fi chinuit să prindă și echipe de liga a treia.

Dar la câți impostori, incapabili, incompetenți și neaveniți avem noi în politică, economie, justiție, informații, presă, cultură, nu este nici un bai că albanezii luptători și disciplinați ne-au dat o lecție de fotbal.
Oricum nu vom învăța nimic nici din evenimentul ăsta și nici nimic de substanță nu se va schimba.
Somn ușor!
...

Detaliez acum și aici, pentru ultima dată, ca să închid minorele polemici de azi-noapte și acuzele nejudecate sau eronate din lipsă de informații de dimineață:

1. Tăticu a jucat fotbal de performanță pe vremea când fotbalul era sport practicat de bărbați, nu labă din labă făcută de femei cu barbă și tatuaje, și a făcut și ceva bănișori din asta, mulțumesc încă o dată Bunul Dumnezeu. Pe timpurile alea, acum 18-20 de ani jucam de plăcerea jocului și a performanței, nu pentru glorie sau gologani care oricum veneau dacă erai serios și muncitor cu un gram de talent.
2. Mandea este mai român ca mulți dintre patri(h)oții de carton și paradă și a făcut pentru țara asta mai multe decât vor face familii și neamuri întregi de pomanagii la mila statului, a UE, a politicii, a corporațiilor și a cumetriilor de interes.
3. Când nenea citea cărți de fotbal, nu doar că juca junior fiind la o echipă de seniori ce se lupta pentru promovarea din liga a doua românească în cea dintâi, 99% dintre comentatorii de azi se jucau cu dodoașca în nisip.

Pace!
:-)
Necondiționată. :-)

...

Şi tu poți face minuni. Da, tu. Cu o singură condiție: să deschizi ochişorii plânşi. Da, TU!
Şi tu, şi tu, şi tu...! 
...

:-) Ne trebuie mult tupeu, aroganță și nesimțire să vorbim negativ despre votul britanicilor în condițiile în care noi am luat aproape exclusiv decizii proaste și foarte proaste la vot de vreo sută de ani încoace.

Bineînțeles că majoritatea comentatorilor români despre Brexit nu cunoaște îndeaproape motivele dorinței lor de a pleca, dar ignoranți și suficienți fiind cu to(n)ții noi nu vedem nici măcar derapajele și degringolada din curtea noastră și pericolele ce ne pasc rămânând pasivi la noua ofensivă a găștiilor penale din parlament și din partidele politice mari care dețin aceleași procente indiferent de cloaca în care-și fac veacul și ignorând orice eveniment intern sau extern.

Este hilar să-i vezi și blamezi pe proștii britanicilor, având ca profil demografic exact poza votantului pesedist, care oricum o duc mai bine decât 99% dintre ai noștri, dar să nu observi majoritatea covârșitoare a săracilor votanți români care au rămas fix așa cum a spus-o Brâncuși cu zeci de ani în urmă.

Da, și Caragiale, și Cioran, și Țuțea, și Noica, și Eliade spuneau fix același lucru, dar mai cu perdea. Ca să nu se aricească chiar toți cititorii sensibiloși, dar ”dăștepți” și săraci din tată-n fiu de decenii și cu perspective nule de a ieși din mizerie.

Le va fi greu o perioadă britanicilor, dar vor supraviețui mai bine ca noi.
Le va fi dificil o vreme celor din restul UE și celor din mecanismul euro, dar dacă fac o reformă masivă și pro-piață, dură și corectă luând în calcul persoana activă și productivă și nu cerșetorii și milogii, dacă vor tăia din imensul aparat birocratic și inutil, dar generator de frustrări către popoarele net contributoare și având și ochii mai deschiși, vor fi bine în scurt timp și chiar s-ar putea ca ieșirea Marii Britanii să fie o nesperată fereastră de oportunitate pentru cei rămași.

Nouă oricum ne va fi greu. Și cu Brexit (dacă va fi ratificat de parlamentul lor...) și fără el noi oricum avem de muncit și de eradicat corupția sistemică și furtul generalizat. Dar nu facem mai nimic în sensul ăsta și asta ar trebui să ne preocupe zilnic, nu deciziile unor potentați.

Cred că decât să ne fută grija de soarta altora mai bine am face bine să ne preocupăm de muia pe care o luăm zilnic de la vota(n)ții noștri.
Pace!


:-)
...
Avem cea mai proastă calitate a infrastructurii din UE, suntem ultimii la nivelul învățământului, justiției şi sănătății, dar coada o purtăm mândri pe sus fiind primii din Europa la corupție, evaziune şi plagiate. Bătătura noastră e o cocină, dar ne uităm ironici la jucăriile stricate aruncate pe peluza altora.

...

Nicicând și nicicum n-au fost verile mai pline de scrum.

...


- si cum pot fi sigura ca va ramane un barbat ok si mainw? azi pare superdomn și printul pe cal alb, dar apropae toti dupa o vreme se fac broaste la loc. :-)
- Știe moșu ce trăiești. Așa spuneți toate. Dar, din fericire, nu există siguranță în domeniul ăsta. Trezește-te! Deschide-ți ochii!
- Deci n-am sanse sa fac o alegere cu cap pe termen lung...
- Ba da, ai.
- Cum?!?
- Simplu. Mă-ta ar fi trebuit să te învețe asta. Dar o fac eu acum pentru mă-ta și tac-tu la un loc. :-) Femeie, trebuie să-l simți pe bărbatul tău. Voi femeile, dacă sunteți liniștite și atente, știți cu exactitate câți bani face un bărbat ce vă curtează încă înainte ca dobitocul să-și înceapă vrăjeala ieftină. Voi aveți un simț extraordinar care vă apără de necazuri și de proști. Dar, din păcate, 99% dintre voi nu-l folosiți. :-)
- Esti rau!
- Nu-s. Sunt chiar foarte bun. Serios. Chiar sunt bun. Dar oare de ce cele mai bune fete aleg aproape de fiecare dată prost? - dragostea e oarba... hai mah gelutule ce tu nu stii cum e...

- O pulă! Prostia e oarbă. Dragostea e înțeleaptă. Tu poți alege un bărbat bun foarte ușor. N-ar trebui decât să te uiți puțin în trecutul lui, ce femei a iubit, la ce femei se uită acum, să-i asculți discursurile, să vezi și să înțelegi ce-l pasionează și ce-l mișcă, să-i analizezi preocupările zilnice și planurile de viitor, să vezi cum și când respiră, să-l observi înainte și după ce faceți dragoste (aici chiar poți afla multe despre viitor...). Dacă ești atentă la toate astea și ai ochii cât de cât deschiși îl vei vedea și peste zece-douăzeci de ani cam cum ar arăta. Nu-i greu. Doar să fii atentă! Și liniștită...
- doamne, intelept mai esti!!!

- Abia aici ai dreptate! :-)
...

Sunt viu și astăzi și ăsta cred că este evenimentul cel mai important.
:-)

Pace!
...

Sclavii moderni, aici se regăsesc şi gulerele albe din corporații sau organizații internaționale - în fapt doar nişte robi mai spălăței, au toate libertățile. Da, da! Absolut toate... Inclusiv acelea de a face credite pentru orice şi a plăti astfel, prin comisioanele şi dobânzile aferente, de minim două-trei ori valoarea acelui bun. Plus, cireaşa de pe tortul libertății, privilegiul de a se îmbolnăvi de tânăr de afecțiuni ale senectuții sau ale uzurii muncii fizice sau în condiții toxice sau grele. 
...
http://mnmlistro.blogspot.ro/2015/04/ca-fata-mare-la-maritat.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.