vineri, 23 septembrie 2016

Declinul societății și fericirea bărbătească

Înclin să cred, de la zi la zi mai tare, că există o legătură între acestea două. Sau, mai exact, falimentul fericirii bărbatului duce puternic de râpă toată societatea în ansamblul ei.

Industria pornografică atinge an de an noi culmi de dezvoltare, penetrare socială și profit. România este unul dintre cel mai mare exportator, dacă nu chiar primul, de carne vie în Europa și numai aici.
Industria videochatului crește fabulos lună de lună, iar România este unul dintre hub-urile principale, dacă nu chiar cel mai important, din Europa.
Industria sexului înregistrează creșteri imense în fiecare an. Prostituția oficială sau ne(...) acaparează din ce în ce mai multe tinere și nu numai, iar sumele câștigate de această breaslă de câteva decenii încoace lasă cu gura căscată economiști de renume și pe șefii polițiilor locale, dar și pe avocații și ziariștii ce se apleacă puțin asupra cazului studiindu-i originile și cauzele.

Care este o primă scurtă concluzie pe care o putem trage până aici?

Că deși pare a fi sex pe toate drumurile și că femeile sunt mai dezinhibate și mai ofertante ca niciodată totuși lucrurile nu stau chiar așa în realitate.
E doar o iluzie! 
Sexul ”neplătit”, adică cel pe care în mod curent îl asociem unei forme de afecțiune simultană sau măcar unui de schimb onest reciproc de plăcere sau favoare amestecate cu ceva planuri de viitor, pare că scade vertiginos an de an, femeia oferind din ce în ce mai pretențios sufletul și trupul ei în ciuda dezgolirii ostentative, iar bărbații sunt din ce în ce mai nefutuți și mai frustrați de lipsă. Această imensă frustrare și nervozitate cumulată a bărbaților nu se vede încă la ochiul liber pentru că societatea modernă, vag occidentală, a știut mereu să canalizeze aceste energii către confruntări sau rivalități și construcții de ierarhii nimănui folositoare. 
Pe vremuri existau luptele, războaiele, diverse turniruri, da! tot pentru pizdă s-au purtat mai toate, dar în ziua de azi se folosesc competițiile sportive, cu furia maratoanelor de toate felurile și a sportului divers cu orice preț, dar extenuant - asta este prima lui menire, să te stoarcă de vlagă și să te țină sedat, liniștit. Televiziunea și mass-media definitivează acest proces de imbecilizare și redirecționare a atenției de la lucrurile cu adevărat importante. 
Aceeași energie negativă mai refulează deseori în agresivitatea citadină și pe străzi, celebrele deja bătăi din trafic și de la mall-uri și magazine, dar și la serviciu, precum și în consumul colosal de alcool și de sex online sau plătit.

Este evident că fiecare bărbat respectabil are o soție. De aia își ia soție, să pară respectabil, că doar e ”om însurat”, are ”un rost”.

Normal că unii au și amante, din ce în ce mai mulți de la an la an.
Cei care n-au nici amante și nici soții au toți măcar o prietenă oficială sau măcar comună sau măcar o iubită necunoscută.

Nimeni nu-i singur pe Pământul ăsta, evident că to(n)ți sunt ”într-o relație”, dar nu vom divaga acum de ce calitate sau viitor. Atunci, dacă to(n)ți au câte sau sunt într-”o relație”, cum naiba, Doamne-iartă-mă! să explicăm agresivitatea, agitația și nervozitatea lor cvasi-continuă și industriile enumerate mai sus care fac profituri colosale și în creștere an de an?!?

Există din ce în ce mai multe femei singure și mai ales mame singure. Sunt bărbați care sunt și ei singuri și care ar putea educa, susține sau modela un copil sau un caracter ori două-trei, ar putea fi stâlpi de încredere și rezistență la casa sau căminul unei femei sau mame. Dar îi văd cum se irosesc singuri sau sunt irosiți într-un amalgam de distracție format din muncă multă fără cap pentru bani și glorie, bani ce se vor duce ulterior cu toată viteza spre doctori, cu hyperutilizare de tehnologie și internet sterile, plus ceva gregaritate masculină eliberatoare de sub stress-ul și presiunea apăsătoare hormonale.
Oare e mai bine așa?

Este clar și limpede că sexul real, cel cald și afectuos, reciproc și onest, nedisimulat și netradus în vreo recompensă sau plată ulterioară, lipsește bărbaților din ziua de azi. Dar dezastrul vine din cu totul altă parte: din lipsa atașamentului pe termen lung în baza unui plan și a unor obiective comune clare, citește și aici, și din aparenta dispariție a sincronicității sentimentelor calme.

Graba unora de a-și pune pirostriile cu orice preț este un alt factor favorizator al procentelor majoritare al familiilor destrămate prematur. Când tu nu te cunoști nici pe tine prea bine, cum să iei în căsătorie pe cineva pe care abia l-ai atins de câteva ori?!?

Sigur că mult mai grav este să n-ai, unii nici nu știu ce-i aia, un piept moale sau un umăr primitor pe care să te alini, recreezi sau reechilibrezi discutând zilnic micile și inerentele probleme cotidiene. Este grav pentru că toate astea nerezolvate se adună cu siguranță undeva și la un moment dat degenerează în accidente sau incidente majore pe care le tot vedem pe la știri la orele cinci sau prin zonă.
De multe ori o pizdă mecanică tapetată cu un suflet blând și darnic, la vremea ei, fără mofturi, face mai multă valoare, liniște și pace decât un creier briliant sau un trup atrăgător și râvnit, dar nefolosite sau restricționate sau condiționate la utilizare.

Chiar nu putem găsi un mix bun și o rezolvare reciproc avantajoasă care să facă furori printre actori?

:-)

P.S.:

Uită-te prin jurul tău! Vezi vreun bărbat mai plinuț sau bine plecat spre grăsuț? Sau alții mult supraponderali? Lor s-ar putea să nu le lipsească pizda, dar sigur n-au parte de un suflețel care să le fie pereche liniștită și potrivită.





15 comentarii:

  1. S-ar putea sa ai dreptate si chiar sa existe o legatura intre fericirea barbateasca si declinul societatii.
    Dar nu poti sa nu te intrebi (tot la general) si care au fost cauzele ce au determinat/favorizat schimbarea mentalitatii femeii de acum 2-3 generatii in femeia de astazi. Intotdeauna, orice efect are o cauza, nu ?! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si feminismul exacerbat cum a aparut ?

      Ștergere
    2. Aiurea ! Mai repede cred ca nu iti place sa recunosti ca orice exces manifestat undeva, de exemplu feminismul exacerbat, isi are cauza intr-o alta forma de exces, de exemplu, diversele forme de abuz ale puterii discretionare a barbatilor ;)

      Ștergere
  2. Daca-i asa simplu sa obtii "valoare, liniste si pace", de ce isi mai bat unii capul cu complicatii inutile ?!?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă toate muştele ar face miere ne-am şterge şi la cur cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai cam asa reiese din postarea ta de mai sus. Pzde mecanice captusite cu suflet bland si darnic, se gasesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea se mai găsesc. Tocmai!
      Îs puține. Foarte puține.

      Ștergere
    2. Cred ca alea la care te referi tu ca is foarte putine sunt de fapt suflete blande si darnice cu pzde mi mult sau mai putin mecanice in dotare. Crezi ca e acelasi lucru ?!? :)

      Ștergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.