miercuri, 21 iunie 2017

Nu lugu-lugu, nu! Înhață-l și fugi!

Îl vezi, l-ai mirosit, simți că ți s-ar cam potrivi, îți place mult, l-ai fute degrabă, ești doar ochi și urechi la ce face și ce spune, dar nu știi cum să procedezi?
Fii deșteaptă, nu fi ca toa(n)te celelalte, ascultă aici la tăticu: 

Înhață-l și fugi! 

Vezi tu mai târziu ce-i de făcut în detaliu.
Cea mai indicată atitudine în astfel de cazuri și traversând aceste vremuri tulburi în care nu mai știi ce-i drept ori onest și ce-i femeie, care-i bărbat și care-i zdreanță colorată, după părerea lui nenea, este: înhață-l și fugi!

Da!

Mergi acasă, pune-l sub cheie, șterge-l de praf din când în când, îngrijește-l cât de bine te pricepi tu, dă-i ce-i trebuie sau ce-ți cere, că doar nu ți-o cere Luna de pe cer, nu?, și nici nu cred că-ți dă altă gaură?, corect?, hrănește-l ca pe copilul tău, și ai mare grijă de el! Mare grijă!!! Îți zic o singură dată și ar fi bine să citești cu atenție.

S-ar putea să fie șansa cu care n-ai să te mai întâlnești a doua oară în viața asta. N-o fute iarăși aiurea, cum ai futut celelalte nouăzecișinouă de șanse ivite în toate domeniile, ai să-ți dai cu pumnii în cap mai târziu, te vei zgâria pe ochi de necaz, cu siguranță. 
De fapt, sigur nu vei mai întâlni a doua ocazie. Mai sunt și altele care vor să-și încerce fericirea și norocul, n-oi fi tu zâna zânelor. Plm, l-ai avut în palmă, dar n-ai închis rapid pumnul strâns la piept, fix lângă inima ta, ca să-l păstrezi.

În anumite domenii, cum ar fi, de exemplu, în investițiile imobiliare, în sport și în chestiunile delicate amoroase, nu merge cu lugu-lugu. Nu merge, tată! E verificat și certificat de milenii de piață și realitate. Trebuie pus osul la treabă și riscat puțin, dacă vrei să câștigi sau să avansezi o țâră.

Dacă mergea cu lugu-lugu atunci toate scriitoarele, poetesele, blogăresele, psiholoagele, psihopupezele și altele de pe liniile astea populate de mult prea multe ”pizde lirice”, cum binișor a zis o distinsă domnișoară geloasă pe ”succesul” și priza la public a unor deținătoare ilegale de pizdă, ar fi fost fericite, liniștite, zâmbitoare și libere. 
Ori, așa cum bine știm, direct de la ele sau de la prietenele lor cele mai apropiate, nu este cazul. Nu este cazul la 90% dintre aceste mai devreme menționate. Unii, mai cârcotași ca mine, ar spune chiar 99,99%. Dar să nu exagerăm, am cunoscut și exemplare împlinite în branșele de mai sus. :-) Puține, dar sunt, să nu fim răi punând sare vindecătoare peste răni ce supurează ostentativ.
Nici n-ai mai fi văzut nici un cuvințel scris de ele dacă toate ar fi fost roz în viața lor sentimentală. S-ar fi iubit cu alesul inimii și s-ar fi pișat pe ea de societate, și pe glorie și, mai ales, pe gregaritatea sterilă în care să amăgesc bălăcindu-se inutil căutând banii care să le scape și spele păcatele tinereții.

Așa că, eu așa văd lucrurile, ar fi mai practic și mai pragmatic să lași lugu-lugu, mai bine pune mâna pe el, înhață-l, du-l repede acasă și ai grijă de el/ea!

Restul sunt povești, dar la care toți copiii se urcă pe mese sau pe bar în loc să adoarmă cuminți.

P.S.:
Postat în Ilanlâk 2017, inspirat din Ilanlâk 2016.



2 comentarii:

  1. Hi! Hi! Experienta vorbeste. In felul asta vor castiga toti sau toate experienta. De care.....ramane sa descopere.

    RăspundețiȘtergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.