sâmbătă, 18 iulie 2015

Lasă coaja, vezi mai întâi ce gust are!

Când primești un cadou, frumos și civilizat este să desfaci ambalajul pe loc și să te uiți să vezi imediat ce ai primit. Pe mine mama așa m-a învățat. Că mulțumești sau nu ulterior, că schițezi un zâmbet de bucurie sau nu, astea chiar nu mai contează acum.

De aceea, te rog din inimă:
- Nu te uita imediat la încălțările lui rupte și vechi. Mai bine observă-i piciorul gol, ferm, cu degetele umblate pe drumuri grele, pe care alții n-au îndrăznit să calce, sau pe traseele dificile abordate cu succes în viața lui, sau gândește-te la piscurile pe care le-a cucerit sau văile abrupte pe care le-a părăsit la timp ca să ai tu acum ce analiza. Cred că-i mai utilă rezistența fizică și psihică decât galoșul.
- Nu te holba la pantalonii lui vechi și demodați și nici la buzunarul de la spate ce pare subțire, neumflat. Mai bine observă coapsele puternice pe care-ți va legăna copilul sau mai bine uită-te la gambele definite în care a împins de multe ori ca să ajungă la tine. Uită-te mai cu atenție și mai bine la cureaua sau sfoara care-ți arată cât de porc a fost și ce voință teribilă a avut ca să ajungă să arate cum arată acum. Cred că-s mai utile voința, determinarea și răbdarea decât șpielhozănul.
- Nu te mira că nu poartă ceas și nici brățări moderne. Mai bine trage cu ochiul la viteza cu care reacționeză stimulii lui la avansurile și nurii tăi. Cred că-i mai folositoare vigoarea decât pendula.
- Nu te mai uita la cămășile lui uzate și tricourile cusute și răscusute probabil tot de el. Mai bine observă-i pieptul pe care te poți odihni și baza la greu (re)căpătând liniștea mult visată. Uită-te la brațele lui ce au cărat greutăți mari în trecut și pipăie-l pe spatele gol ce a cărat precum Sisif, dar nu s-a frânt și nici obosit nu pare, ba chiar este antrenat și dispus să-ți ia și ție din poveri, griji și neliniști. Sau să te învețe cum să devii și singură liberă de obligații. Cred că-s mai utile mușchiul ferm, încrederea și liniștea stabile, decât țesătura, textila sau cojocul.
- Nu te zgâi la părul lui niciodată dat cu gel, spumă sau ceară, cu început pronunțat de grizonare și accentuat de chelie generoasă și expansivă. Cred că ți-ar fi mai bine să privești sub astea. Cred că ai avea acolo câte ceva de descoperit și s-ar putea să-ți placă. Nu-ți mai spun ce, pentru că tu ești femeie și deșteaptă. Nu te învăț eu pe tine din astea.

Tu în inima ta, sau când faci sex ori dragoste cu el, tot îmbrăcat, încălțat, cu Rolexul la mână şi cheia de la BMW de deget lipită, îl ai, ții și păstrezi?!?

Tu nu ești superficială, ești doar ezitantă.
Așteptai scrisoarea asta a mea ca să poți prinde curaj să te rupi de mulțimea celorlalte și să fii ciudată, rară, dar poate fericită.



14 comentarii:

  1. Prietenia supravietuieste mai usor incercarilor vietii, pasiunea in schimb e mult mai volatila si nu stie sa imparta.. E bine sa ai grija de ea, dar ai si tu dreptatea ta ..
    Cand nu esti nesuferit ( intentionat si inutil) ca acum doua saptamani in urma, esti baiat bun :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vrei sa iti enumar toate postarile unde esti "nesuferit" ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand ignori comentarii,intentionat..
    Cand esti fanul Iubirii, dar si al multiiubirilor
    Cand instigi "tigrul" sa sara la gatul "caprei" si-o trimiti la plimbare..

    Mai vrei ?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmm,cum poți scrie așa frumos nu stiu..deci pe bune n-am mai întâlnit pe cineva asisderea încât mă-ntreb sigur nu ești de pe Marte frate??☺❤

    RăspundețiȘtergere
  5. Adicătelea nu,atunci bine.☺Poate de pe Venus?planeta muherelor că voi 'menii ați cam fi de pe Marte de fapt..și de drept, asta vroiam să zic☺

    RăspundețiȘtergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.