duminică, 19 iulie 2015

Prezentul este tot ce contează

Ignoră orice altceva. Concentrează-te cât poți, știu că nu-i ușor pentru că nici mie nu-mi reușește mereu, doar pe ”acum” și ”aici”. Pe momentul prezent.
Sună banal. Știu asta. Chiar așa și este. Dar câți și conștientizăm asta? Câți înțelegem cu adevărat valoarea colosală a prezentului? Câți și aplicăm în viața de zi cu zi? Câți suntem mereu, zi de zi, atenți la momentul prezent și la aici?
Mulți au avut probleme și necazuri. S-au tot chinuit prin viață. Le este greu unora și în momentul de față. Dar, hei! Suntem în viață! În raiul pământesc. Suntem vii și asta ar trebui să ne umple de bucurie în fiecare dimineață și seară. Măcar.

Știu că poate sună plat, dar simplul fapt că te trezești dimineața ar trebui să te bucure enorm. Măcar și pentru simplul fapt că mulți nu se mai trezesc niciodată. Iar dintre cei care nu mai sunt printre noi, au intrat degrabă în pământ, să nu uităm că erau câțiva mai tineri, mai puternici și mai sănătoși decât noi.

Nimeni n-are control asupra lui ”mâine”. Cine spune că este liniștit cu viitorul lui și că știe exact ce i se va întâmpla minte. Minte cu nerușinare sau fabulează. Nu știe ce vorbește. Nimeni n-are control asupra zilei de mâine. Este doar o iluzie. Noi nu trăim decât azi. Mereu un alt azi.

Ieri a fost. Cu bune și rele. Să lăsăm ”ieri” să rămână la locul lui în spate. Dacă putem repara ceva din ieri azi, s-o facem. Dacă nu mai putem face nici o modificare, mai bine. Să ne mutăm privirea și atenția pe azi pentru că asta este tot ce avem și este cel mai valoros. Singurul lucru pe care-l avem: azi, acum.

De aceea eu zâmbesc de fiecare dată când mă trezesc dimineața. Dar și când mă bag în scutece seara. Și mulțumesc mereu pentru asta. Este încă o zi de viață primită cadou. Am încă o șansă să fac ce vreau eu, să fiu fericit în acest rai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.