luni, 7 martie 2022

Disperarea înecatului, Israel, vecinii ”prieteni” ai României și providența lui Putin

Din cauza restricțiilor financiare și materiale impuse de lumea ”civilizată” în Rusia a început o destrămare socială și o deteriorare economică profunde și accelerate ce vor duce inevitabil la convulsii populare de amploare care se pot sfârși rău pentru oligrahia și regimul autoritar de la Kremlin. Ei știu asta și toți pașii următori vor arăta ferocitatea disperării înecatului. Suntem pregătiți pentru acest scenariu?

Primul ministru israelian a încercat în zilele trecute să discute și cu Rusia și cu Ucraina căutând un compromis și pacea. Știm bine că mulți evrei, încluzându-l pe Zelensky, se află în Ucraina și mult mai mulți în Rusia. După mai multe întâlniri și încercări eșuate Bennet a ieșit public și a recomandat tuturor evreilor să părăsească de urgență ambele țări. Ghici, de ce?

Noi uităm că de multe decenii avem jur-împrejurul nostru la granițe doar un singur prieten:

Marea Neagră. Dar și ea omoară anual zeci și sute de români. Ucraina știm cum pune problema comunității de români, Bulgaria este vasala Rusiei și dependentă energetic de ea, Serbia abia așteaptă un prilej să ia și Banatul românesc pe care-l consideră propriu, iar despre gândurile ”prietenești” din Ungaria nici nu mă mai sinchisesc să scriu o literă. Când știi că ești înconjurat de aliați ai Rusiei și care nu răspund nicicum la comenzile UE și NATO, țări profund corupte sau sărăcite de elitele lor politice recent îmbogățite, ar trebui ca prudența să-ți fie alături la fiecare pas sau decizie strategică. Norocul nostru, chior, este că EU și NATO ne-au vrut și băgat cu forța în mijlocul lor, evident nemeritat și din interese financiare și geo-strategice ale corporațiilor multinaționale, nu ale politicienilor, ci cu sprijinul lor.

Lumea speră într-o rezolvare rapidă a situației din Ucraina și chiar la o cădere ușoară a regimului autoritar Putin. Ceea ce uită cei mai mulți și de aceea nu se înfioară, sau cel mai probabil nici n-au habar de acel interviu, este că Putin a declarat senin și zâmbitor atunci când a fost întrebat dacă nu se teme de posibile atentate la viața sa: ”cel căruia îi este destinat să moară înecat nu va fi spânzurat niciodată”.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.