duminică, 6 martie 2022

Politicacoiului, China bărbătească, iodura de potasiu și bomba atomică.

Să trimiți arme, muniție și ajutoare umanitare unui stat pe care l-ai împărțit deja pe din două de peste zece ani cu dușmanul de care zici că-l aperi pe agresat este macabru, cinic și meschin. 

Evident că puțini văd ipocrizia deciziilor timide luate de diplomația EU/UK/US și ceilalți azi.

Existau și există soluții mult mai puternice și mai pragmatice pentru a rezolva mai repede această criză umanitară din Ucraina, dar mai-marii conducători politici ezită și tot amână să le ia. Sau doar evită să-și lezeze interesele financiare? 

S-ar putea să se întâmple asta pentru că șefii lor, deținătorii de capital și putere hegemonică  transnațională, celebrii globaliști, le spun marionetelor lor care conduc astăzi lume politic să stea deoparte?!? Nu știm și probabil nu vom afla asta prea curând. Dar este vizibil cu ochiul liber, dacă vrei într-adevăr să vezi, că Europa, UK, US respectă întocmai cvasi-cunoscuta și târșeloasa politică a coiului: participă, dar nu se bagă.

Tocmai de aceea China a câștigat deja acest ”război” dintre NATO&co și Rusia. Pentru că China a făcut mereu ceea ce trebuia făcut, bărbătește, fiind condusă de bărbați. EU/UK/US și ceilalți din ”lumea civilizată” sunt conduși de femei și asta se vede cu ochiul liber. Ceea ce nu se vede este ecartul pe care-l va lua China în următorii zece-douăzeci de ani de preluare a supremației decizionale la nivel planetar. Poate că chinezii nu au azi, pentru moment, nici puterea economică a US, nici cea militară a Rusiei, dar fac pașii fermi în direcția bună și ierarhiile mondiale se vor schimba mai repede decât ne putem noi închipui azi.

Cea mai mare dovadă că proștii sunt cvasi-majoritari și la conducerea politică și în supușii săraci nu doar cu duhul, este gogorița asta cu iodura de potasiu. Toată Europa a golit rafturile farmaciilor de iodură de potasiu. Iar iodura de potasiu, ca să lupte cu iodul radioactiv trebuie să fie deja în tiroidă când ajunge neneorocirea. Adică să-l iei înainte, preventiv. Dar dacă faci asta s-ar putea să strici tiroida definitiv și iremediabil. Iar de stronțiul sau altele radioactive nu vorbește nimeni. Cum te aperi de ele?!? 

Ceea ce lumea nu știe este că în caz de atac sau ”accident” nuclear tiroida cu iodul radioactiv este cea mai mică problemă pe care o ai. Arsurile ochilor, plămânilor și a pielii ar trebui să te preocupe mai întâi, asta doar dacă mai rămâi în viață, ceea ce este extrem de improbabil. Dacă o bombă nucleară este dată pe continentul european corpurile umane, în marea lor majoritate, se vor dezintegra sau vaporiza instantaneu.

Știu, nu interesează pe nimeni nici asta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.