sâmbătă, 1 aprilie 2017

Nu există nimic inexpugnabil

Atunci când crezi că ești de neînvins, atunci când te iluzionezi că nimic n-are cum să-ți scape din mână sau de sub dominația-ți atotputernică, fix în momentul în care te amăgești că ești regele junglei și nimeni nu te poate detrona, dar chiar atunci - fix atunci!, recitește asta:
Ai văzut vreodată un lăcătuș meseriaș cum deschide cu ușurință aproape orice fel de ușă la orice casă fără să aibă cheile? Doar cu niște scule brute și reci, dar abil mânuite. Nu prea există sistem infailibil de închidere a unei case. Un bun profesionist deschide orice ușă în câteva minute.

Ai văzut vreodată un tinichigiu bun cum deschide cu niște sârmulițe și o tijă subțire și mai lungă o ușă de mașină? 
Ai văzut un tip cu un laptop și un dispozitiv extern cu niște mufe și emițătoare ca niște antene mici-mici, cum deschide și chiar pornește în câteva zeci de secunde aproape orice fel de mașină? Nu prea există în lume mașină care să nu poată fi deschisă și furată.

Ai văzut vreodată un cuceritor sau o cuceritoare care sucește capul unui partener la comandă și pe care-l face să se îndrăgostească subit deși acela este într-o relație de ani de zile cu altcineva și părea că nimeni și nimic niciodată nu-i va putea despărți? 
Nici o relație nu-i pentru totdeauna și nici o casă de piatră nu-i făcută doar din beton: are și multe părți de lemn, geamuri la mansardă și multe uși și ferestre de acces, chei diverse...

Abia după ce ai văzut măcar câte un exemplu dintre cele trei sugerate mai sus vei înțelege că nimic nu-i impenetrabil și indestructibil pe Pământul acesta.

Totul ține de voința, dorința și calitatea celui care intenționează să intre undeva sau să acceadă la cineva sau ceva, dar și de norocul surselor alternative de pază, salvare, revenire, resuscitare.

Soarta ta ești tu!
Zâmbetul tău e în mâinile tale!

4 comentarii:

  1. Si ca orice regula, are parte si de exceptii..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Soarta ta eşti tu! :-)

      Zâmbetul tău este în mâinile tale!
      :-)

      Ștergere
  2. Mi se pare mie sau propovaduiesti autosuficienta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te rog, nu mai lăsa spațiu înaintea unui semn de punctuație. E ok?

      Ștergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.