sâmbătă, 30 noiembrie 2019

Unde să investească un tânăr?

Tot aud la nesfârșit această întrebare din partea tinerilor de 18-20-25, până în 30 de ani, sau din partea mamelor lor: În ce e bine să investească copiii lor?!?

Și nu prididesc să le tot răspund de fiecare dată la fel:
cea mai bună investiție o pot face tinerii bărbați din ziua de azi doar în ei. Adică în trupurile și în mințile lor, sufletele vor beneficia ulterior de aceste favoruri.
Să învețe să mănânce corect și sănătos, să facă sport corect și sănătos, individual.  
Să doarmă cum trebuie și cât trebuie, să se recupereze cum și cât trebuie. 
Să citească tot ceea ce găsesc de calitate referitor la bani, job sau specialitatea în care au aplecări sau deprinderi sau simt că au o pasiune, ca să și-o monetizeze corespunzător. 
Să își mobileze creierul cu o cultură generală cât mai vastă după ce au învățat să facă bani.
Nu, nu, nu, nu este nevoie să înveți cum să faci dragoste. Nu! Repet: nu este nevoie să înveți cum să faci dragoste ca tânăr. Dacă nu ai învățat deja până la vârsta asta este târziu, dar cu siguranță dacă ai să cunoști o femeie potrivită pe care o iubește, și dacă ea o să te iubească înapoi, vei învăța să faci dragoste cum nu te învață nicio carte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.