miercuri, 26 februarie 2020

Trei bărbătești pentru femei

Uneori ca să poți merge înainte, de cele mai multe ori, trebuie ori să-ți faci și să-ți cauți avânt și stabilitate dându-te puțin înapoi, ori să-ți tai brusc, definitiv și iremediabil chingile ce te țin în urmă. Puțini vor face asta, sub un procent din total, de aceea am scris azi trei gânduri dure pentru ființe delicate, roz, moi și zâmbitoare cu subînțeles (sau invers):


1. Nu va veni nimeni, niciodată, să te salveze. Ori te ridici tu singur, ori nu te va mai privi nimeni, niciodată, de jos.

2. Dacă n-o dai tu, nu te amăgi, sigur o va da altul. Natura are oroare de vid, calitatea se creează și admiră, dar e rară și greu de distins în ziua de azi. Valoarea este în autenticitate și spontaneitate, nu în dubluri, copii sau pregătiri în culise. Actori sunt mulți, oricine poate repeta papagalicește o replică, finețea este în naturalețe, nu în imitație.

3. Dacă încerci să concurezi, să lupți, să dovedești, să știi de la nenea asta: s-a terminat, ai pierdut, te-ai împușcat singur în picior, ești un bou autentic. Ai pierdut singura luptă importantă și aceea era pe interior, nu cu ceilalți, fraiere. Toți cretinii luptă cu ceilalți, nu ai aflat asta încă?
Ciudat.
Trebuia să știi asta deja la vârsta ta, dar, din păcate, nici tu n-ai avut un tată așa cum am avut eu și de aceea n-ai habar de valoarea și puterea educației primită de la un mascul autentic: 

Mereu va exista unul mai bun ca tine, din toate punctele de vedere.

Soarta ta ești tu!
Zâmbetul tău este în mâinile tale!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.