luni, 14 septembrie 2015

Imigranții râvniți și refugiații huliți

Sunt creștin. Vreau să-mi ajut aproapele. Fac diverse în acest sens zi de zi. Puțin, dar ajut altora din cât pot și știu. Încerc să ajut din aproape în aproape. Dacă vecinul meu are nevoie de ajutor, cel care este gard în gard cu mine, îl ajut. În nici un caz nu-l las pe vecinul meu de lângă mine înglodat în probleme și datorii ca să merg să dau sprijin unuia din altă stradă, localitate sau țară. Când voi fi terminat cu rezolvarea tuturor problemelor celor apropiați mie, poate atunci voi merge ceva mai departe cu dăruitul de ajutor.

Scriu repede astăzi, dar voi fi foarte scurt și încerc și la obiect. 
Să mă ierte Bunul Dumnezeu dacă greșesc cu ceva prin prezentul articol. Intenționez doar să deschid niște ochi, poate chiar pe ai mei. Vom vedea.
Scriu și eu, deși m-am abținut tare mult în ultimele săptămâni, pentru că văd că mari formatori de opinie, cu vizibilitate colosală și priză fantastică la publicul larg și tânăr, scriu și răspândesc o stare de spirit dăunătoare și fac apel la o umanitate la care n-au făcut referire timp de 25 de ani când a fost vorba de semenii lor amărâți, apropiați, din imediata noastră proximitate. Cei din România.
Avem provinciile istorice Oltenia și Moldova unde sărăcia lucie este omniprezentă și omnipotentă. Domină peisajul general și destinele multor familii, sate, comune, orașe. Grosul populației tinere în putere și dorință de muncă și propășire a emigrat in corpore fugind mâncând pământul în vest.
Pe ei cine să-i ajute? De ce nu avem umanitate cu ei?
De ce nu se oferă nici un politician să găsească o soluție și pentru amărâții noștri care se duc sclavi, dar mai ales sclave, și asta ar trebuie să fie durerea cea mai mare a unor conducători luminați - dacă am avea așa ceva, în vest pentru o pâine și un pahar de apă?
De ce nimeni din conducerea țării n-a făcut absolut nimic timp de 25 de ani pentru refugiații noștri din propria țară?
De ce migranții noștri din ultra-saraca Moldovă și din hiper-austera și pârjolita Oltenie nu sunt luați sub protecția bisericii, a organizațiilor de apărare a drepturilor omului, de autoritățile statului având reprezentanți atât de bogați și ostentativ opulenți, dar și des prinși cu ocaua mică de DNA, ANI și DIICOT?!?
De ce? Aaaa..., nu interesează pe nimeni..., păi zi așa, meștere! Nu mă lua cu binele poporului, mila creștină și ajutorarea aproapelui.

Care popor?!? Care milă creștină?!? Care ajutorarea aproapelui?!?

Păi unde sunt astea când noi avem probleme grave cu centrele noastre de plasament? Când majoritatea celor care împlinesc 18 ani și sunt obligați să părăsească centrele devin infractori? Lor cine să le acorde milă creștină și ajutor aproapelui?
Unde sunt astea când avem atâția bolnavi de boli grave sau incurabile și care n-au medicamente minime de supraviețuire de la o zi la alta că nu sunt bani la buget? Când avem atâția copii bolnavi și pentru care n-avem niciodată bani de medicamente și rechizite sau benzină să-i trimitem la școală că iar n-avem bani la buget?
Unde sunt astea când pensia unui om cinstit, ce a muncit peste 35 sau 40 de ani pentru țara asta și a plătit toate taxele și impozitele la timp, leu cu leu, este o bătaie de joc și n-ajunge nici la jumătate din suma alocată lunar întreținerii unui pușcăriaș căruia nu i se confiscă averea obținută prin infracțiuni?
Unde sunt toate astea când mamele și copiii lor au ajutorul de la stat atât cât știi și tu că este? Un căcat. Așa încurajăm noi natalitatea în Ro și așa dăm noi sprijin mamelor noastre?
Unde sunt toate astea când noi ne dăm cu capul de pereți să ajutăm ”creștinește” niște refugiați despre care nu știm mai nimic și, mai ales, când noi suntem vai-steaua-noastră și rupți în cur prin toate colțurile frumoasei noastre țări?

A apărut de câteva săptămâni problema refugiaților. A migranților. A azilanților. Eu le-aș spune imigranți. Cei mai mulți economic, foarte puțini politic. 99% ei sunt refugiați economic. Ei fug de sărăcie și se îndreaptă spre o promisiune de viață ușoară cu muncă puțină. Cine nu-și dorește asta?
Ce hal de refugiați sunt bărbații tineri, în plină putere de muncă și luptă, cu telefoane inteligente și haine și încălțăminte de firmă de ultimă modă, care pleacă din taberele din Turcia unde nu erau puși în absolut nici un pericol?!? Că au abandonat localitățile lor de origine, țara, familiile și femeile lor, cei mai mulți dintre ei, este problema lor sau un semnal de alarmă pentru autoritățile europene și americane, chiar și rusești aș adăuga eu.
Chiar așa: ai observat că în majoritatea filmărilor și pozelor apărute peste tot este evident numărul majoritar copleșitor al bărbaților tineri și puternici al așa-zișilor refugiați?
Dar unde le sunt nevestele? Prietenele? Mamele, copii, amantele? Că nu sunt nici în taberele din Turcia sau Grecia de unde cică ar fi plecat către vestul Europei. Or fi rămas ele să lupte cu dușmanii?!? Hmmm... De discutat aici.

Mulți dintre cei care sunt acum refugiați sunt bine școliți. Și bine educați și trainuiți. Mai ales cei din Siria care sunt mai aproape cultural de Europa decât de zona geografică din care provin. Sunt mulți ingineri, economiști, IT-işti, avocați și proiectanți valoroși de care occidentul are acută nevoie acum și în viitorul apropiat. Ei sunt și tineri, pot influența pozitiv economiile vestice prin integrarea lor în producție, cercetare și ulterior în consum. Iar ceilalți, fără prea multă școală, ar munci oriunde pe sume derizorii care ar fi oricum colosale în raport cu ceea ce încasau în țările de origine pentru fix aceeași muncă.

State ca Germania, Italia sau Franța, care au contribuit direct la catastrofele umanitare din Libia, Siria și Irak, au o populație deja îmbătrânită și sunt într-un declin demografic accentuat. Economiile lor dezvoltate și sistemele de pensii nu se vor mai putea susține în următoarele decenii cu actuala natalitate și mentalitate. Este imperios necesar ca ei să importe populație tânără, forță de muncă proaspătă și, mai ales, oameni care fac mai mulți de doi copii per familie.
Sună cunoscut? Ce coincidență! Migranții, unii dintre ei, chiar asta și așa sunt.
Unde mai pui că prin acceptarea refugiaților școliți pui presiune pe salariile din piața de muncă. Pentru că un azilant admis la lucru va accepta fără să crâcnească un salariu net inferior unui localnic și va tolera aproape orice fel de condiții de lucru. Aaaa..., deci reluăm discuția din anii 60 și ne mirăm de evenimentele ce au avut deja loc? Păi zi așa, fratele meu, nu mă lua cu corectitudinea politică și cu mila creștinească.

Se spune că actuala criză a refugiaților în Europa ar pleca de la războaiele interminabile din Libia, Yemen și Siria între prea multele facțiuni de războinici locali care n-au nici un căpătâi și care doar măresc profiturile industriilor de armament ale vesticilor și americanilor și rușilor în proporții aproape egale.
De ce nu pun toți mână de la mână să rezolve problemele de acolo? Aaaaa.... au interese economice...., păi zi așa tată! Nu mă lua cu ”grava criză umanitară” fără precedent și fără rezolvare.

Ne tot lamentăm dacă să primim sau nu refugiați ca porție de la UE. Ne căinăm că noi nu putem prelua decât 1785 sau maxim două mii de refugiați. Că n-avem capacități, că n-avem resurse, că nu suntem pregătiți. Ce minciuni, ce idioți, ce conducători deștepți, ce alegători orbi! Este o stare gravă, deosebită, trebuie să ne mobilizăm acum să dăm o rezolvare punctuală problemei. Suntem 20 de milioane de oameni în țara asta, avem mii de biserici și nu putem primi câteva mii de refugiați aflați într-o situație dificilă?!?
Din câte știu eu avem cam vreo 15.000 de biserici. Dacă fiecare biserică ar prelua măcar 4 sau 6 refugiați, adică o nimica toată, că tot țipă acum umanitatea și creștinismul ajutorării aproapelui în marii noștri formatori de opinie, am putea prelua mâine 90.000 de emigranți lejer.
Oameni buni! Dacă UE ne va aloca mâine 5000 sau 7000 de refugiați, atunci fix atâția vom primi și vom accepta. Și vom găsi toate resursele de care va fi nevoie ca să primim încă 9000 sau 10.000 de migranți dacă UE ne va spune asta. Ceea ce UE ne ordonă noi executăm întocmai. N-avem nici căderea și nici puterea să refuzăm sau să respingem nimic din ceea ce ni se dictează de le Bruxelles, Berlin, Paris. N-ar trebui să avem nici măcar obrazul de a face altfel decât ne spun ei. Pentru că dacă noi nu eram în EU sau NATO azi, unde am fost băgați cu forța - fără nici un merit sau calitate, acum Ucraina sau Belarus scria pe noi.
Cum dracu, Doamne, iartă-mă, sunt unii atât de proști să se uite în gura politicienilor mult mai stupizi ca ei?!?

Aaa..., vorbim de calitatea celor ce vor ajunge la noi? Asta e altceva. E altă discuție. Dar cine va stabili valoarea lor și cum se va face trierea lor? Cu siguranță că cei care sunt valoroși și necesari vesticilor, pentru că acolo se va face selecția, vor rămâne acolo, vor fi opriți, integrați și folosiți de occidentali, iar pleava va fi trimisă țărilor din periferia UE. Ce nu-i clar aici? Te gândeai tu că lucrurile vor sta altfel? De ce ar sta altfel?
Bineînțeles că pleava migrantă va accepta să vină în Ro, nu va avea altă șansă, într-un final. Decât să sufere prin vest, va trăi oricum mai bine puțin mai la est. Oricum va fi o chestiune de zile sau săptămâni până când refugiații alocați nouă, sau măcar o bună parte a lor, vor face cale întoarsă spre vest. Spre Germania, Austria, Norvegia și Franța, mai exact. Îi poate opri cineva? Îi poate obliga cineva să stea într-un loc? Nu. Atunci de ce ne lamentăm atât?
Ce, pe țiganii noștri care au primit bani și diverse ajutoare și au fost repatriați forțat în Ro, i-a controlat sau oprit cineva să se reîntoarcă imediat în Franța? Nu! Au revenit acolo în secunda doi.
Apropos: dacă Europa n-a reușit de sute de ani să integreze minoritatea rromă, creștini și relativ non-violenți, cum crede ea că va reuși să facă asta cu musulmanii care declară că modul creștinesc de viață este împotriva credințelor lor?!? Iar pedeapsa musulmanilor împotriva celor care le încalcă regulile și credința, pe care ei vor să le impună cu forța întregului Glob, este moartea. Fără judecată, fără prezumția de nevinovăție, fără cercetare, fără tribunale. O mărturie și patru martori sunt arhisuficienți pentru o condamnare pe loc la moarte a unui păcătos în accepțiunea lor, a celor fundamentaliști, jihadiști.

Se vorbește de câteva sute de mii de refugiați din Siria, Irak, Libia, Yemen, Afganistan și Eritreea care au ajuns deja în Europa în ultimii doi ani și se face mare tam-tam pe o estimare de aproximativ încă un milion sau două pentru următorii doi-trei ani. Dar oare are cineva vreun control real al cifrelor? Dar a situației din teren? Dar are oare cineva vreun control asupra acelora care provoacă, poate intenționat, acest exod masiv? Este exclus ca numărul refugiaților, în condițiile în care nu se ia nici o măsură pragmatică azi, să ajungă la 2 sau 3 sau 5 milioane în anii următori?
Eu cred că NU este răspunsul la toate aceste întrebări.

Să sperăm că atentatele puse la cale de acești refugiați, unii bănuiți a fi membrii ISIS sau alți jihadiști feroce, nu se vor întâmpla niciodată sau măcar nu prea curând și nu prea des. Oricum nu stă în puterea noastră să preîntâmpinăm nimic. Suntem praf și aici!
Să sperăm că rata mare a infracționalității în rândul musulmanilor din vestul european nu va exploda în următoarele luni sau ani. Ar fi un dezastru și pretext de prigoană a unor nevinovați.
Să sperăm că cele câteva sute de mii de refugiați actuali nu se vor transforma în următorii doi sau trei ani în câteva milioane bune sau că fenomenul va deveni incontrolabil și impredictibil pe termen lung.
Să sperăm că actuala situație a azilanților nu va da apă la moară extremiștilor de dreapta de pe tot cuprinsul Europei. Acelor extremiști fanatici care abia așteaptă ca să apară câteva dintre problemele mai sus enumerate pentru a avea justificarea și susținerea majorității populației albe sau creștine ori atee în pornirea unor acțiuni revanșarde sau de retorsiune. Abia atunci vom înțelege anii ”30 și febra manipulatorie a unei rase împotriva altei etnii sau religii: atunci au fost evreii, și ulterior a pornit și un război mondial. Să sperăm că acum nu va fi cazul musulmanilor și a unei alte conflagrații globale.
Manipulare evidentă și astăzi cu acești refugiați. Dacă am săpa puțin, era să scriu Putin - deh, tastatură veche, să vedem care sunt traseele urmate de imigranți, de călăuzele și de banii lor, să vedem de ce Turcia n-a făcut nimic ca să-i stopeze în taberele lor, să vedem de ce rușii am intrat cu trupe speciale și armament greu în război alături de Bashar al-Assad și împotriva ISIS exact în momentul acesta cu cel mai mare impact emoțional la public? 

Chiar așa: ISIS ăștia, din cauza cărora fug atâtea milioane de oameni, de cine au fost inventați, de cine sunt finanțați și de ce mama-dracului marile puteri armate mondiale nu se duc acolo să stopeze de la rădăcină un rău?!? De ce Turcia nu mișcă nici un pai și a lăsat orașul Kobane pradă ISIS la doi pași de granița ei? Ce Turcia nu e în NATO?!?
Grele întrebări. Știu. De aia manipularea are atât de mult succes, unii o duc foarte bine pe lumea asta și marea majoritate oarbă o duce greu și foarte greu.

În final îți mai pun doar o singură întrebare: câți refugiați ai văzut
tu cu ochișorii tăi în ultimele luni pe lângă tine prin România?!?
Niciunul?
Aia e: niciunul! 
Ei nu vor să ajungă la noi și nici nu vor ajunge prea mulți. Dar noi ne facem probleme apocaliptice și discutăm discuții deștepte pentru că așa ne place nouă: cu gura, nu cu mâna, că de creier nici nu-ndrăznesc să cârcotesc.

Să sperăm că totul va fi bine până la urmă și că vom reuși să deschidem ochii, și noi - românii, curând. Și să începem să ajutăm celor apropiați și să fim creștini cu cei de lângă noi mai întâi. Cu românii amărâți.

Așa să ne-ajute Bunul Dumnezeu!


4 comentarii:

  1. Daca ma mai tine pe mine memoria:), ca sunt ceva anisori buni de atunci, parca prin Iugoslavia s-a dat un adevarat razboi, in care SUA s-au simtit "responsabile" sa intervina... Ma rog, un fel de a spune, interventie, dar cum-necum, s-au implicat..
    Oare sa fie o intamplare ca nu se simt cel putin la fel de responsabile sa intervina si asupra fenomenului, mult mai amplu si mai grav ca ' consecinte, din zona Siriei ?! Sau poate s-au implicat si acum vedem consecintele ?! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Inclusiv lipsa implicării directe a SUA se vede. Toată lumea aștepta asta. Dar acum e târziu. Rusia are tancurile de o săptămână răspândite peste tot pe acolo. Nu pot pierde controlul asupra bazei lor militare de acolo din Marea Mediterană.
    Să vedem noi cum ni le rezolvăm pe ale noastre, mai întâi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici o şansă. Ori la bal, ori la spital.

    RăspundețiȘtergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.