duminică, 10 septembrie 2017

Viața merge mult-mult mai departe de un partener.

Să mă iubesc pe mine însumi este o victorie și primul pas necesar, da!, dar și tu să te iubești mai întâi pe tine, astea două, amândouă, să fie debutul nostru, eu cu tu, înainte de ”noi”.
Apoi și eu te voi iubi furibund și pasional și pe tine, iar tot ce-mi doresc și-ți urez și ție este: statornică să fie înțelegerea noastră reciprocă și temeinică fundația încrederii! Va avea timp iubirea să ne copleșească mai apoi.

Să te iubești pe tine, apoi să faci altora la cerere apăsată bine, să iubești iubit(ă) fiind înapoi, astea sunt minuni și daruri de la Doamne-Doamne. Nimic și nimeni n-ar trebui să despartă liniștea dintre voi, pentru că o singură viață avem, care trece și repede, iar poveștile de dragoste nu se găsesc la fiecare colț de club sau sucursală de bancă.

Să crești și să te dezvolți armonios zilnic, cu sau fără ajutor - asta nu contează, dar dacă ești într- relație să faci tot ce poți tu ca să-l ajuți pe celălalt să învețe măcar atât cât știi și tu. Apoi tu du-te și soarbe ce poți învăța de la partener(ă) înapoi, la schimb, ridicați-vă amândoi deodată, împreună. 
Nu-l lăsa, n-o lăsa, pentru că dacă nu ține pasul cu tine la învățături și învățăminte, vei vedea că în după-amiaza vieții va șchiopăta și asta te va întrista, poate că te va și durea. Nu vei suferi atât de rana celuilalt, va ustura puțin și asta, cât despărțirea inerentă și iminentă a voastră. Tu alergi prin aer sărat și limpede, celălalt preferă fumul și bum-bum-tranca-tranca-bumți-bumți-pffff. N-aveți sănătatea în comun și asta se termină la doi metri mai jos, în cel mai bun caz. 

Chiar și dacă nu avansați împreună, nu disperați, strângeți-vă strâns în brațe și urați-vă reciproc noroc și oferiți-vă binecuvântarea, pentru că sunt o grămadă de suflete pereche pe lume. Nu stați blocați, nu stagnați, există viață fericită, zâmbete, liniște după fiecare ”iubire a vieții” tale. Nu te încrâncena pe prima, nici pe a doua, e păcat!, vei găsi cu siguranță ceva mult mai bun și mult-mult mai frumos și mai valoros dacă faci niște pași din stagnare.

Dă-ți șanse ție, dă libertate și oferă oportunități și celuilalt, dorește-i binele persoanei lângă care ai gustat o perioadă din pocalul fericirii. Mergeți liniștiți și împăcați, separați, spre alte țărmuri primitoare ce nu vor întârzia să vă iasă în cale, dacă și voi veniți spre ele, corect!, așa este.


Viața merge mult mai departe decât orice relație, decât orice ”iubirea a vieții tale”, decât orice închipuită ”jumătate pereche”.

Soarta ta ești tu!


Zâmbetul tău e în mâinile tale!
   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.