luni, 6 martie 2017

Sunt norocos! Recunosc că-s norocos!

Da, sunt norocos! Sunt norocos că am învățat de tânăr să mă mulțumesc cu mai puțin.

Da, sunt norocos! Sunt norocos pentru că am învățat devreme că nimic din ceea ce poți atinge nu-i nici al tău și nici nu durează și nici nu-i cu adevărat valoros.

Da, sunt norocos! Sunt norocos pentru că am înțeles că dacă mergi cu turma vei mânca atât cât mănâncă turma, te vei odihni atunci când se odihnește turma și vei avea aproximativ media fericirii gloatei.

Da, sunt norocos! Sunt norocos pentru că am văzut că sănătatea este cu adevărat mai importantă decât orice altă avuție. Sunt norocos pentru că trăiesc și zâmbesc sănătos chiar în această clipă când oameni mai bogați și mai deștepți ca mine sunt deja demult oale și ulcele.

Da, sunt norocos! Sunt norocos pentru că am învățat când trebuia învățată cartea, sunt norocos pentru că am muncit când alții rupeau cluburile și vacanțele, sunt norocos pentru că am economisit prudent când era de unde și am cheltuit cu parcimonie când veniturile tindeau să se reducă împreună cu puterea de muncă.

Da, sunt norocos! Sunt norocos că am învățat de tânăr să mă mulțumesc cu mai puțin. Iar mai important este, și aici sunt și mai norocos, că mulțumesc în fiecare zi divinității că m-a făcut atât de norocos.

Da, de aia sunt norocos! Recunosc, sunt un mare norocos!

P.S.:

Detalii despre cât de norocos suntem mulți poți găsi și aici:

https://mnmlistro.blogspot.ro/2014/12/prefer.html

https://mnmlistro.blogspot.ro/2016/07/patruzeci-de-ani-curand.html

https://mnmlistro.blogspot.ro/2016/07/inmormantarea-mea.html


2 comentarii:

  1. Ei, hai ca esti cam ,,,,, cu umor negru. Esti norocos pentru ca esti asa cum esti!
    Eu sunt pentru ca inca traiesc si pot indrepta greseli facand poate altele sper eu mai mici. Daca as fi murit... nunstiu cati plangeau la inmormantarea mea sau imi dadeau dreptate dar stiu sigur o persoana fara vina care ar fi plans mult dupa inmormnatare.

    RăspundețiȘtergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.