duminică, 8 octombrie 2017

Un mix bun, cu de toate.

Până nu vezi în ea pe mama, sora, prietena cea mai bună, bunica și confidenta ta, toate la un loc, în doze diferite, fii sigur că nu va fi niciodată pe termen lung nici iubita, nici amanta, nici femeia vieții tale. Eu așa cred, dar s-ar putea să greșesc. Sau nu!
Și la bărbați e cam la fel. Tu, ca femeie, dacă nu vezi în el bucățele plăcute din tatăl tău, din frații tăi, din bunicii tăi, în proporții variabile, dar care să nu depășească 60-70%, nu-l vei avea pe termen lung sau liniștea nu se va cuibări în căminul vostru. 
De ce doar 60-70%? Păi restul procentelor bărbatul tău trebuie să-ți fie și puțin prieten bun, cel mai bun!, și o țâră iubit și un dram de amant. 
Da, amant e bine să fie puțin, dar să fie!

La mare ori la țară, unde are răgaz pentru suflețelul lui, citea minim două cărți deodată. Ea l-a întrebat la un moment dat, pe o plajă pustie la un capăt de lume, unde făceau baie în costumul lui Adam și al Evei, de ce două în același timp. Pentru că-l surprinsese și cu trei sau patru deodată.
El trase aer adânc în piept, se gândea să nu fie vreo întrebare cu mantinelă ca să afle ceva despre alte domenii unde el obișnuia să citească câte două-trei deodată, apoi îi răspunse liniștit că este vorba de variație și de cadență. Dar mai ales era vorba de o carte principală care-i stârnea interesul și-l stimula și celelalte care trebuiau citite pentru că-i aduceau informații utile sau prețioase în cultura sau dezvoltarea lui intelectuală, spirituală, economică, fizică.
Și-l mențineau astfel proaspăt, energic, tânăr.

Nu asta îți dorești și tu?
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.