duminică, 22 octombrie 2017

Păcătos și inocentă

Și dacă de la pizdă, în exces și prea variată, vin toate relele și păcatele aferente?

Ca s-o fuți, din păcate pentru ea, fetița curtată, trebuie s-o plimbi și să-i dai de mâncare și băutură, iar asta poate duce la îmbuibare, lăcomie, alcoolism. Ok, nu la toate se aplică, există și femei.
Uneori este nevoie să-i spui povești și aici te duci ușor către slava deșartă, egolatrie, mândrie. Ok, nu la toate se aplică, există și femei.
S-ar putea să trebuiască să lupți cu ea, nu fizic, nu!, sau cu alții ce-o râvnesc pentru ca tu s-o cucerești sau s-o păstrezi, ce păcăleală!, și asta te va împinge către iubirea de arginți, lingușire, dorința și plăcerea de a place oamenilor, agresivitate, ură, crimă. Ok, nu la toate se aplică, există și femei.

Păcate, păcate, păcate! Greșesc undeva?
Da, sigur că da. Dar nu vorbim amândoi de același lucru, nu?
Fetițele au alt traseu, abrupt și cu usturimi, femeile duc o viață mai dulce și mai ușoară. Așa a fost dintotdeauna, așa va fi mereu.

Mai degrabă este util să-ți abați privirea decât să-ți pierzi firea.
Poate că simpla privire la carne este păcat, poate că din ochi pleacă pofta și mai târziu păcatul. Totul se poate termina cu suferință și mai apoi cu pieire, nu crezi? Nu de tot, nu se moare din asta, dar ca suflet te poți ușor pierde dacă nu ești atent sau atentă la ceea ce este sănătos și important pentru tine.

Decât să vânezi sau să te lași vânată, cu liota de păcate legate de coadă, nu mai bine ne înțelegem ca oamenii mari și facem să ne fie bine și ușor fără să plângem mai târziu că n-am ales calea cea dreaptă și ușoară?

Femeie, cu tine vorbesc, că știi bine că fetițele, corcodușele verzi strepezitoare, nu m-au interesat niciodată.Un comentariu:

Zi şi tu ceva, nu sta aşa!
Curaj, găină, că te tai!
(...)
Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care sună tradusă cam aşa:
"Banii, mulți-puțini, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să--i) dai."
Mulțumesc.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.