luni, 27 noiembrie 2017

Ai grijă de sănătatea ta!

Să faci orice e necesar, absolut totul, doar să nu ajungi la doctori sau spital. Ce aglomerație, ce stare deprimantă, ce cozi inutile, ce umilințe, ce lipsă de bani, personal și resurse materiale vei vedea aici – toate te vor obosi și îmbolnăvi mai rău în scurt timp după ce ai ajuns pe la ei.

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care sună tradusă cam aşa:
"Banii, mulți-puțini, să fie cu noroc. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai."


Mergeți regulat la controale medicale, făceți-vă analizele cât de des posibil, verificați-vă și țineți-vă sub control sănătatea încă din tinerețe pentru a nu plânge și a vă chinui la bătrânețe.

Cereți medicului de familie și efectuați imediat oricâte radiografii, ecografii, rmn-uri, computer tomograf, egk-uri trebuie – orice este necesar pentru a identifica precis starea sănătății voastre. Acum! Azi!
Mâine s-ar putea să fie prea târziu.

Sănătatea e mai importantă decât toate. Da, chiar şi decât dragostea. Dacă ești bolnavă nu mai poți face nici măcar sex. Mai întâi ești bine-sănătoasă, dornică de viață, abia apoi iubești bine și tare.

Eu am fost prevăzător, m-am pregătit din timp, nu-mi lipsește nimic. Am de toate la bătrânețe. Pe lângă toate celelalte excese ale tinereții mele ce se regăsesc bine definite în afecțiunile pe care le combat, zilele astea tocmai am făcut rost și de o leziune de menisc intern.

Da, anul ăsta am zis pa tenisului, fotbalului și schiului. Să sperăm că nu definitiv. Chirurgul urmează să hotărască asta în ianuarie, după ce Doamne-Doamne ia decizia și i-o comunică și doctorului.

Dispărând sportul din viața mea, rămâne astfel timp mai mult pentru mine, pentru citit, pentru scris, poate și pentru altcineva.
Vedem ce-o fi. 
Dumnezeu e sus, e bun și le va aranja pe toate așa cum este mai bine pentru mine, n-am nici o îndoială.
Va fi bine!

Sănătate!



2 comentarii:

  1. Cu alimentatie adaptata si miscari speciale, se poate stimula secretia de condroblaste pentru repararea leziunii.Incearca si asta pana la operatie..

    RăspundețiȘtergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.