luni, 13 noiembrie 2017

Căsătoria ar trebui aprobată de neîndrăgostiți

Cei mai mulți se însoară sau se mărită din reflex. Fără să știe de ce o fac și care sunt avantajele, momentul potrivit, locul sau persoana potrivită. În general aleg cu curul, asta se vede în numărul în creștere al divorțurilor, în starea psihică și fizică a celor din căsnicii și în zâmbetul și viitorul copiilor celor ce s-au luat ”din dragoste”. Imaturitatea este omniprezentă în decizia căsătoriei.

Ce-i de făcut? M-am gândit la ceva consiliere, consultanță, îndrumare:

Dacă vor să se mărite ”din iubire”, până în 26-28 de ani, cred că ar fi bine ca femeile să ceară aprobare și binecuvântare de la cei care le-au format, crescut, întreținut, educat: părinți, bunici, prieteni mai experimentați, unchi și mătuși, sponsori.
Care sponsori?

Bine, și de la ăia, dar mai întâi de la cei care le finanțează cheltuielile peste veniturile lor lunare, reprezentate de banii obișnuiți ca rod al muncii mâinilor și a creierului, acele credite sau leasinguri, chiar și cele nerambursabile cum sunt fondurile europene, de exemplu: băncile, IFN-urile, ”prietenii”, ”părinții” și bineînțeles ”generoșii finanțatori”.

Da, de acord!, la bărbați se aplică aidoma chiar până la 33-35 de ani. La ei maturitatea nu vine nici la patruzeci de ani, uneori. 
De cele mai multe ori nu vine niciodată, dar asta este o altă discuție.

Da, și la bărbați se aplică absolut toate mențiunile de mai sus, plus făcutul regulat de sport sau mișcare, ori măcar să fi făcut armata. Ce? 
Ei nu ”e oameni”?
”E porci”? 

Eeee, vezi, de aia ar trebui aprobare scrisă pentru anumite persoane imature și la 40+.

De aceea cea mai bună alegere pe care o femeie o poate face în viață este să-și asculte tatăl sau "tăticul" și să se mărite imediat cu cel "aranjat" sau indicat de acesta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.