vineri, 18 ianuarie 2019

Studenții, tinderul și cearcănele.

Patru tineri, studenți la arhitectură sau vreo inginerie, la o masă într-un mall. Doi mâncau, doi beau câte o nenorocire. Trei vorbeau de tinder și de ce și-au găsit pe acolo. Unul a mai adus vorba de o aplicație nouă de matching, au rostit de vreo două ori numele ei, dar cum eu nu prea aud...
Spuneau că aici ar fi mai interesante și mai de soi fetele. Comparau, analizau, se sfătuiau, se încurajau. Își arătau ceva pe ecranele telefoanelor, probabil profilele doamnelor cu care conversau. Râdeau, se tachinau, se provocau. 
Povesteau de nopți pierdute, de amoruri grandioase, de planuri, de proiecte. Una dintre agățările celui mai macho era verișoara sau prietena surorii altuia de la masă. S-au amuzat teribil pe picanteriile de acolo. Detaliile spuse curajos și cu voce răspicată mă puneau pe gânduri. Auzeam fără să vreau multe.
Nici unul nu zâmbea relaxat, toți erau crispați și concentrați la ce spune celălalt despre instagram, tinder și cealaltă aplicație. Ochii lor povesteau multe.

Mi s-a făcut milă de ei. Păcat că nu mai am putere să îi fi întrerupt și să le fi spus că nu acolo îți găsești perechea, fericirea, liniștea. Că toate acele ore petrecute cu căutatul, întâlnitul și verificatul de partenere sunt ore irosite.

Uneori trebuie să ai ouă și să recunoști când greșești și pierzi: nu există femei de calitate pe platformele de matching și dating online. Exclus! Asta ar trebui să-i spună tatăl înțelept fiului său începător. Și mama onorabilă să-i spună fiicei ei că altele ar trebui să fie preocupările la 20-24 de ani, nu întâlnirile în cascadă și căutarea promiscuității.

O femeie valoroasă nu are ce căuta în online, ea își va găsi ușor zeci de bărbați în viața reală.

Gata.

Am spus-o.
E scrisă, rămâne pe vecie aici.
Acum sunt mai liniștit, merg să dau niște swipe right.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.