miercuri, 16 ianuarie 2019

Carierista în apex. Blestemul.

Este un cerc vicios. Este un vârtej, o gaură neagră în care această femeie ambițioasă intră.
Căutând și îmbrățișând gloria, banii și statusul social ea, carierista, își leagă lespezi duble de picioare aruncându-se zâmbind în turbionarea curenților mării. Cu fiecare pas în sus pe aceste trepte, pe această scară închipuită profesional, ea se apropie de dezastru în plan personal și afectiv.

Ea reușește din ce in ce mai greu de la an la an să își găsească pe cineva, problemele de sănătate se înmulțesc și-i rod și ultima brumă de feminitate. Dacă are deja un partener, mai toate au, acesta se trezește mai devreme sau mai târziu în brațele unei femei normale, calde, atentă la el și nu la carieră.

Cu cât treapta profesională este mai înaltă, cu cât banii pe care îi câștigă carierista an de an sunt mai mulți, și cu cu întregul ei statut social este mai elevat, ce blestem pe sărmanele fete!, cu atât este mai greu pentru ele, imposibil în cele mai multe cazuri, să își mai găsească un partener de viață. 

Despre liniștea și fericirea în brațele unui bărbat nici nu-și mai pun problema. Este un vis, o utopie. Cele mai multe renunță din proprie inițiativă. Cele mai multe se retrag învinse și distruse în alcool, pastile, pisici sau câini, socializare sterilă cu alte ratate la fel ca ele din vârful ierarhiilor profesionale. Nimeni nu le vede, nimeni nu le (mai) bagă în seamă. Se scurg lin către haznaua automutilării fizice și psihice.

Mai bine să-ți fie milă decât silă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.