duminică, 28 iunie 2020

Pensionarea timpurie, mai rapidă

N.B.:

Speranța de viață în România este în jurul vârstei de 75 de ani.
Pensionarea se face pe la 63-65 de ani.

Merită să muncești minim 40-45 de ani ca să ai pensie 10-12 ani maxim?!?

Tu știi mai bine ce-i potrivit pentru tine.

Întrebări:

1. Este posibilă pensionarea timpurie? 
Este.

2. Ce înseamnă asta?

Esența pensionării timpurii este retragerea din câmpul muncii mai repede decât momentul legal, adică la 60-65 de ani, fiind încă perfect sănătos fizic și psihic, pentru a îți putea trăi viața așa cum îți dorești, și având sume constante de bani care să vină către tine lună de lună ca plată, ca pensie, ca retribuție constantă permanentă. 

3. Se poate face acest lucru? 
Evident că se poate. Sunt o grămadă de oameni care au reușit. Tu de ce n-ai avea succes?

4. La ce vârstă se poate întâmpla această pensionare anticipată?
În mod normal pensionarea se face legal undeva pe la vreo 60-65 de ani. Este foarte uzual, mai ales în ultimile decenii, ca mulți să reușească să se pensioneze în jurul vârstei de 50-55 de ani. E ok. Ei salvează 10-15 ani de muncă și își trăiesc viața în momentul în care încă mai are savoare sau încă mai ai cu ce și de ce.

Sunt o grămadă de cazuri și în continuă creștere la unii care se pensionează undeva în jurul vârstei de 40 de ani. Aici categoria este puțin mai mică numeric decât cei de la 50 și aici intră foarte multe persoane din domeniile sport, afaceri, artă, clase de risc, investitori, petrol și gaze, metale și pietre prețioase, persoane care au fost în sistemele de apărare, în poliție, în armată, în serviciile secrete. Multe dintre aceste persoane se pensionează în jurul vârstei de 40 de ani plus/minus doi-trei ani. 

Există și ultima categorie, este foarte adevărat că este foarte mică, foarte îngustă, de persoane care au reușit să se pensioneze chiar la 30 de ani sau puțin înainte de 30 de ani. Este greu. Da, este foarte greu. E normal. Dacă era ușor s-ar fi pensionat toată lumea așa. 
Da, se poate, te poți pensiona până la 30 de ani. Cunosc multe persoane care s-au pensionat în jurul vârstei de 30 de ani. Dar ei reprezintă sub 0.01% din total.
Ca să poți să te pensionezi până în 30 de ani trebuie să faci lucruri pe care nu le fac 99,99% dintre oameni. Nu le vor face niciodată. 
Ca să pot să fii în acea infimă felie de 0,01% din cei care s-au pensionat până în 30 de ani îți trebuie să fii o persoană extrem de puternică, extrem de răbdătoare, extrem de determinată, extrem de atentă la ceea ce ai de făcut și să și faci ceea ce ai de făcut. Să faci ceea ce trebuie constant, metodic, ritmic, cu cadența impecabilă.

Aceste lucruri te pot ajuta ulterior să duci o viață frumoasă, relaxată, liniștită, decentă, abundentă fără să mai miști foarte multe paie.
”O felie de pâine și un pahar de apă”, mai ții minte?

Savurând cu 30-35 de ani înaintea celor mai mulți din bucuriile vieții. 

Da, se poate.

Cu siguranță că se poate.

Bibliografie:

https://mnmlistro.blogspot.com/2020/01/cum-sa-te-pensionezi-pana-in-30-de-ani.html

https://mnmlistro.blogspot.com/2018/04/intrebarile-viitorilor-pensionari.html

https://mnmlistro.blogspot.com/2015/09/pilonii-fericirii-viitoare-pensionarea.html


N.B.:

Speranța de viață în România este în jurul vârstei de 75 de ani.
Pensionarea se face pe la 63-65 de ani.

Merită să muncești minim 40-45 de ani ca să ai pensie 10-12 ani maxim?!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.