duminică, 7 iunie 2020

Mai puține, dar mai bune.

Am ajuns abia la bătrânețe să apreciez cu adevărat valoarea calității în dauna cantității.
Evident că majoritatea bărbaților tineri își doresc cât mai multe femei, numărul mare, premiile, lucrări noi, șantiere noi, artificii noi, arheologii noi.
Toate aceste denumiri date unei noi cuceriri erau plăcute și reconfortante acum vreo zece-cincisprezece ani.

Din păcate, istoria dovedește că, deși oricum satisfăcătoare pe moment, pe termen lung e o pierdere de timp, de energie și de oportunități.
Pentru că tot timpul acesta irosit cu diverse doamne ar fi putut fi folosit în puterea tinereții pentru a te dezvolta și mai mult. Pentru a mai face un imobil sau două sau pentru a mai adăuga în cont niște zeci de mii. Mult mai multe zeci de mii.

Irosirea unui bărbat în multe femei este similară cu acea vacă valoroasă care a dat o găleată mare de lapte proaspăt, bun, gras și sănătos, care îi dă cu copita vărsând-o la final. Doar că el o face iar și iar.
Găleata următoare cu siguranță că va mai veni.
O altă găleată de lapte savuroasă.
Dar nu e păcat ca după ce ai avut puterea, dedicația și energia strădaniei și ai făcut niște lucruri bune să le arunci imediat la gunoi?!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.