miercuri, 22 iulie 2020

De la una la alta, cu bune sau mai puțin bune.

Într-o ladă imensă de mere, dacă un singur măr este stricat, în curând, foarte curând, toate merele superbe se vor deterioara și ele prin contact direct, de la una la alta. Așa cum bine știm: ești maxim media celor cu care te însoțești.

Atunci când într-un grup de fete tinere una se mărită, în câteva zile, săptămâni, după fericitul eveniment, ea va începe să se retragă încet-încet de pe internet, de pe platformele de socializare, să șteargă din trecutul ei și din urmele de pe conturile de socializare, ușor-ușor. Ea are fericirea nouă acasă și nu mai are nevoie de gregaritatea celorlalte. 
Prietenele primei măritate vor începe să se gândească mai mult și se vor mărita pe rând una câte una. Exemplul pozitiv al primei fericite, virusul, este transmis foarte ușor între femei. Evident că tot acest proces durează, sunt diverse chestiuni logistice ce trebuie rezolvate anterior, poate dura, de la prima la ultima, chiar și cinci-opt ani. Normal că nu toate vor urma fericirea. Doar cele curajoase.

Atunci când la o anumită vârstă, 30-35-40-45 de ani, o femeie decide să divorțeze sau să se separe de o relație pe termen lung și este prima din grupul ei de prietene, atunci ea va face același drum în sens invers. Își va dubla prezența în online, va posta pe conturile de socializare mai des cu poze elocvente, va deschide conturi pe Tinder, pe onlyfans, pe Instagram și așa mai departe. Imediat ce prima din grupul de prietene de 30-45 de ani divorțează sau se separă, în scurt timp, una câte una, prietenele rămase în relații apropiate vor începe la rândul lor să divorțeze sau să se separe. Virusul o dată intrat printre ele se distribuie cu o viteză extraordinară. 
Evident că tot acest proces durează, sunt diverse chestiuni logistice ce trebuie rezolvate anterior, poate dura, de la prima la ultima, chiar și cinci-opt ani. Normal că nu toate vor urma fericirea. Doar cele curajoase. Restul, plebea, va suferi în tăcere în continuare.

”Cu buna, mană, cu buna!”




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.