miercuri, 1 iulie 2020

Sângele mă obligă să fiu mereu învingător.

Cineva, un el, mă întreba zilele trecute care este secretul vieții mele. I-am spus diverse baliverne ca să scap de întrebare ușor. Ea, singură în grupul respectiv și curioasă, a plusat pentru detalii profitând de faptul că nu ne mai văzusem demult. O interesa "pensionarea mea și zâmbetul liniștit", citise ultimile texte. Și a mai întrebat dacă nu-s cam arogant cu declarația despre mine ca etern învingător, peren câștigător. I-am răspuns că-s foarte norocos, poate că nu-i doar meritul meu, așa am fost sortit să devin. Eu n-aveam altă șansă decât să fiu un campion, un câștigător perpetuu. 
Toți predecesorii mei, toată linia mea masculină, numele meu, tot sângele ce-mi curge prin vene, au fost ceea ce au vrut să fie și au dus viața pe care au vrut s-o ducă. 
Evident că toți au întâmpinat dificultăți, dar, până la urmă, toți au avut succes în tot ce și-au propus.


Străbunicul meu a fost un lider al comunității și al familiilor înrudite, un specialist recunoscut al branșei în care activa, un om puternic și dominant, a făcut avere, a avut acces la orice femeie își dorea și a fost un deschizător de drumuri. 99% dintre bărbații din acele vremuri nu au avut realizările lui.

Bunicul meu a fost un lider al comunității și al familiilor înrudite, un specialist recunoscut al branșei în care activa, un om puternic și dominant, a făcut avere, a avut acces la orice femeie își dorea și a fost un deschizător de drumuri. 99% dintre bărbații din acele vremuri nu au avut realizările lui.

Tatăl meu a fost un lider al comunității și al familiilor înrudite, un specialist recunoscut al branșei în care activa, un om puternic și dominant, a făcut avere, a avut acces la orice femeie își dorea și a fost un deschizător de drumuri. 99% dintre bărbații din acele vremuri nu au avut realizările lui.

Acesta este unul dintre secretele succesului meu, i-am conchis zâmbăreței sfredelitoare: am fost obligat de sânge, de predecesori, de soartă, să fiu un campion, deschizător de drumuri, un exemplu de câștigător.
Pentru că așchia nu sare niciodată departe de trunchi, domnișoară.
Clară?

Bibliografie:

https://mnmlistro.blogspot.com/2019/06/hi-i-am-gelu-and-i-am-winner-winner.html

https://mnmlistro.blogspot.com/2018/10/norocosii.html

https://mnmlistro.blogspot.com/2017/03/sunt-norocos-recunosc-ca-s-norocos.html





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.